Marttilassa alkoi osallistuvan budjetoinnin äänestys

0
Kioski, köysirata tai vesiliukumäki Palaisiin? Tai ehkä sittenkin leikivälineitä liikennepuistoon, koirapuisto tai kirsikkapuisto keskustaan? Muun muassa nämä ehdotukset ovat mukana Marttilan kunnan osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä. Kuva @ Marttilan kunta.

MARTTILA. Marttilalaiset pääsevät nyt äänestämään osallistuvan budjetoinnin 10 000 euron käytöstä. Kuntalaiset tekivät yhteensä 40 ehdotusta määrärahan käyttökohteiksi. Ehdotuksissa painottuivat liikuntaan ja vapaa-ajanviettoon liittyvät investoinnit.

–Ideoita oli mietitty huolella ja melkein kaikki ehdotetut asiat olisi hienoa päästä toteuttamaan! Aktiivinen osallistuminen ideointivaiheessa myös osoittaa, että marttilalaisia kunnan kehittäminen ja oma lähiympäristö kiinnostaa, kunnanjohtaja Carita Maisila iloitsee.

Kunnan laajennettu johtoryhmä valitsi äänestysvaiheeseen 21 ehdotusta, jotka ovat toteutettavissa määrärahalla. Äänestysvaiheessa jokaisella yli 7-vuotiaalla marttilalaisella on käytettävissään yksi ääni. Äänestys suoritetaan verkkolomakkeella omalla nimellä ja äänestysaikaa on 19.3. saakka.

Äänestämään ja eri vaihtoehtoja tarkastelemaan pääsee tästä.

Osallistuvaa budjetointia kokeillaan Marttilassa nyt ensimmäistä kertaa.