Smash kuunteli kaikki Uuden Musiikin Kilpailun seitsemän finalistibiisiä. Suomen Euroviisuedustaja valitaan huomenna, lauantaina Turun Logomossa, mutta Smash antoi jo kaikille ruusunsa ja risunsa.

Ensimmäinen kilpailubiisi: Keira – No Business On The Dancefloor. Keira on mukana kisassa omalla ensimmäisellä biisillään. Tässä biisissä on helpot sanat, jotka jäävät varmasti päähän soimaan ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen. Biisin kertosäkeessä taustalla soivat huilusoittimet kruunaavat kokonaisuuden. Keira on todella lahjakas. Tämä biisi menestyy varmasti hyvin kilpailussa.
Tuomio: * * * *

Toinen kilpailubiisi: Benjamin – Hoida mut. Benjamin on varmasti monelle tuttu artisti. Benjamin kilpailubiisi on todellinen bilebiisi. Tässä biisissä on erittäin tarttuvat sanat ja nopea tempo. Kertosäkeeseen on sekoitettu englannin kieltä. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä kokonaisuus on erittäin toimiva. Tämä biisi pärjää varmasti erittäin hyvin kilpailussa.
Tuomio: * * * *

Kolmas kilpailubiisi: Robin Packalen – Girls Like You. Robin Packalen on kaikille varmasti tuttu artisti. Robin osallistuu kilpailuun englanninkielisellä biisillään. Biisi on hyvä kokonaisuus, jonka kertosäe on koko biisin paras kohta. Tällä biisillä on potentiaalia pärjätä kisassa, koska Robinin lavaesiintymistaidot ovat upeat.
Tuomio: * * *

Neljäs kilpailubiisi: Lxandra – Something To Lose. Lxandra osallistuu kilpailuun kauniilla biisillään. Lxandran ääni on erittäin kaunis ja biisi on kokonaisuutena toimiva. Koko biisin ajan taustalla soi tosi kaunis eri soittimien kokonaisuus. Valitettavasti tämä hempeä biisi saattaa jäädä helposti muiden biisien varjoon.
Tuomio: * * *

Viides kilpailubiisi: Käärijä – Cha Cha Cha. Tämän vuoden ehdoton ennakkosuosikki Käärijä osallistuu kisaan biisillä, joka ei jätä ketään kylmäksi. Käärijän suomenkielinen kilpailubiisi on herättänyt huomiota myös maailmalla. Käärijän biisi on todella erilainen verrattuna muihin kisan biiseihin, joten se erottuu edukseen joukosta. Tällä biisillä kilpaillaan varmasti kisan voitosta.
Tuomio: * * * *

Kuudes kilpailubiisi: KUUMAA – Ylivoimainen. KUUMAA osallistuu kisaan todella tarttuvalla biisillään. KUUMAA on bändi, joka on nousukiidossa ja joka on tehnyt viime aikoina monta radiohittiä. Tämä biisi on todellinen hitti, sillä se paranee joka kuuntelukerralla. Biisissä on helpot sanat ja hyvä tunnelma. Biisissä on ihanaa, kun tunnelmaa nostatetaan kertosäkeen alkuun asti. Tämä biisi kilpailee ehdottomasti kärkipaikoista.
Tuomio: * * * *

Seitsemäs kilpailubiisi: Portion Boys – Samaa taivasta katsotaan. Portion Boys on kaikille suomalaisille tuttu bändi. Nyt Portion Boys osallistuu kisaan heidän tyylilleen sopivalla biisillä. Tämä biisi on tyypillinen Portion Boysin biisi, eli biisissä on todella tarttuvat sanat. Tämä biisi saattaa jäädä helposti muiden jalkoihin, koska kisassa on todella paljon hyviä biisejä. (C.T.)
Tuomio: * * * *

UMK23-finaali nähdään lauantaina 25.2. klo 21 alkaen YLE TV1:ssä.


Arvosteluasteikko

* * * * * voittaja
* * * * ainakin kisaa voitosta
* * * hitti
* * ihan hyvä
* no jaa


 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.