Koti Marttilaan -tapahtuma ja lähituottajatori tuovat lauantaina säpinää Marttilaan

0
Tuottajia edustava Eeva Sankari ja Vilhelmi, Jani Prusila Teräspaaluttajista ja kunnanjohtaja Carita Maisila uskovat, että Koti Marttilaan -tapahtuma ja lähituottajatori vetävät väkeä väkeä huomenna lauantaina Marttilaan.

MARTTILA. Lauantaina 1.4. kello 11–14 järjestettävä Koti Marttilaan -tapahtuma kokoaa yhteen yli 70 näytteilleasettajaa Marttilan teollisuusalueelle.

Tapahtuma on osin Auranmaan Teräspaaluttajien tiloissa, osin ulkona. Sisätiloista on käytössä noin 400 neliötä.

Tapahtumassa on mukana rakentamisen, remontoinnin, sisustamisen sekä piha- ja puutarha-alan yrityksiä sekä Auranmaan lähituottajatorin tuottajia ja yrittäjiä.

Tapahtuma pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016, viimeksi se on järjestetty vuonna 2018.

Tämän vuoden Koti Marttilaan -tapahtumassa on tarjolla muun muassa työkone-esittelyjä, työnäytöksiä, kevätkukkia, arvontoja ja paljon muuta mielenkiintoista nähtävää.

Lapsille on ilmaista poniratsastusta ja Marttilan kunnan osastolla pääsee leikkimään taikahiekalla. Alueella on tarjolla grillimakkaraa suurimman nälän pitimiksi, kahviokin löytyy. Kuokantalolla on tarjolla lähituottajalounasta.

Tammikuussa toimintansa aloittanut lähituottajatori on kokoontunut joka kuun ensimmäisenä lauantaina kirjaston pihalla. Nyt lähituottajatori järjestetään Auranmaan Teräspaaluttajien tiloissa osana Koti Marttilaan -tapahtumaa.

Myös teollisuusalueen muut yrittäjät pitävät oviaan avoinna ja esittelevät toimintaansa. Marttilan kunnan osastolla pääsee tutustumaan kunnan valmistelussa olevaan ilmastostrategiaan sekä kunnan tonttikampanjaan ja tietenkin tapaamaan kunnan edustajia.

Marttilan kunnan osastolla on jaossa Rakastu Marttilaan -ämpäreitä.

–Tapahtumasta on tulossa varsin monipuolinen ja mielenkiintoinen. On hienoa, että alueen yrittäjät lähtevät rohkeasti mukaan Marttilan alueen tapahtumiin yhdessä kunnan kanssa, pohtii elinkeinoasiantuntija Jaakko Salmi.

Kunnanjohtaja Carita Maisila uskoo, että tapahtumalle on kysyntää ja että se kiinnostaa laajemminkin. Markkinointia on suunnattu myös Saloon ja Turkuun.

–Tonttikauppa on hiljainen, mutta asunnoille on Marttilassa kova kysyntä, Maisila sanoo.