Kymppitielle päällystettä Paimionjoelta maakuntarajalle – Päällystysohjelma on lyhin vuosikymmeniin

0
Tämän vuoden päällystysohjelma on lyhin vuosikymmeniin. Pisin pätkä uutta asvalttia saadaan kymppitielle. Kuva: Varsinais-Suomen Ely-keskus

AURANMAA. Kymppitiellä käynnistyy keväällä Lounais-Suomen tämän vuoden mittavin päällystystyö. Uutta päällystettä tehdään 37 kilometriä Paimionjoelta maakuntarajalle. Ysitie ja Turunväylä saavat lyhyemmän pätkän uutta päällystettä. Ysitielle tehdään uutta päällystettä kuusi kilometriä Mellilästä Loimaan Karhulaan. Turunväylälle puolestaan tehdään viisi kilometriä uutta päällystettä Yläneeltä maakuntarajalle.

Kesän 2023 päällystystyöt Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa käynnistyvät huhti-toukokuun vaihteessa. Rahaa teiden päällystämiseen on käytettävissä noin 16 miljoonaa euroa, mikä on noin neljäsosan viimevuotista vähemmän. Päällystysohjelman pituus on yhteensä noin 135 km, mikä on alle puolet viimevuotisesta. Päällystysmäärät jäävät ennätysalhaiseksi ja päällystysohjelma on lyhin vuosikymmeniin. Syynä on korkea kustannustaso.

Päällystystyöt painottuvat vilkkaasti liikennöidyille teille. Muiden teiden korjaus jää päällysteiden paikkauksen varaan.