Tarvasjoen marketin uusi kauppias Jukka Peltonen kuuntelee asiakkaita ja seuraa dataa

0
Jukka Peltonen ryhtyi K-Market Taatelin kauppiaaksi helmi-maaliskuun vaihteessa.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen K-Marketin kauppias Jukka Peltonen on ollut 15-vuotiaasta saakka töissä kaupoissa. Ihmisläheinen ammatti on imaissut miehen niin vahvasti mukaansa, että vaihtoehtoisia aloja hän arvelee voivansa kokeilla aikaisintaan eläkepäivillä, jos silloinkaan.

Turussa asuvan Peltosen päivät alkavat monesti siten, että hän tekee jo kotoa käsin kauppojensa Tarvasjoen K-Market Taatelin ja Turun K-Market Pippurin tilaukset.

K-Market Pippuri porskuttaa Tyksin kupeella niin hyvin, että Peltonen rohkeni tarttua Tarvasjoen kaupan ohjaksiin. K-Market Taatelia aiemmin hoitanut kauppias Jukka Juhajoki lähti eläkkeelle. Hän on Peltosen hyvä tuttava.

– Tiesin Juhajoen pitäneen perheineen kaupasta hyvää huolta ja kaiken olevan kunnossa, Peltonen kertoo.

Rekrytointeja suunnitteilla

Tarvasjoen uusi kauppias aikoo kuunnella asiakkaita herkällä korvalla. Joitakin muutoksia hän on suunnitellut tekevänsä, lähinnä hyllyjärjestelyihin.

Jukka Peltonen turvautuu ainakin aluksi Keskon tietojärjestelmän tuottamaan dataan. Siitä näkee, mikä käy Tarvasjoella kaupaksi ja mitä kulloinkin kannattaa tilata. Lisäksi tietokoneen ruudulle tulee ehdotuksia tuotteista, jotka saattaisivat olla kysyttyjä maalaismarketissa.

– Uuden kauppiaan kannalta data on erinomainen apuväline. On kauppiaan valittavissa, huomioiko hän järjestelmän tekemiä ehdotuksia vai meneekö oman päänsä mukaan, Peltonen selittää.

Hän kaavailee ennen pitkää rekrytoivansa Tarvasjoelle lisää henkilökuntaa. Tällä hetkellä K-Marketissa on kolme työntekijää ja kauppias.

Jalkapallo on vastapainoa työlle

Työasiansa Jukka Peltonen pyrkii järjestelemään siten, että hän pystyy viemään 11-vuotiaan poikansa koripallotreeneihin.

Peltonen ei ole itse pelannut joukkuelajeja, mutta jalkapalloa hän on seurannut intohimoisesti lapsesta saakka.

– Englantilaista sekä saksalaista jalkapalloa – ennen muuta Liverpool Football Clubia. Aikanaan harrastin yleisurheilua, hän kertoo.

Peltonen saa jalkapalloa katsoessaan ajatukset irti töistä, joskin jalkapallossa ja kaupan alassa on yhtäläisyyksiäkin.

– Joukkuedynamiikka, tavoitteet ja hyvän tiimin tuottama ammattiylpeys ovat keskeisellä sijalla molemmissa, Peltonen kiteyttää.


Kuka?

Jukka Peltonen
K-Market Taatelin sekä K-Market Pippurin kauppias
49-vuotias
Harrastaa ulkoilua ja jalkapallo-otteluiden seuraamista
Kotoisin Iitistä
Asuu Turussa
Perheeseen kuuluu 11-vuotias poika ja avopuoliso