Toreilla tavataan

0

Eduskuntavaalien läheisyys alkaa näkyä turuilla ja toreilla. Koronan jälkeinen aika näkyy selvästi siinä, että ehdokkaita halutaan tavata nimenomaan kasvotusten. Tämä näkyy hyvin myös Auranmaalla, missä maakunnan ehdokkaita on näkynyt ilahduttavan paljon.

On hyvä, että ehdokkaat tiedostavat maaseudun merkityksen. Kaupunkien ja maaseudun välille ei pidä rakentaa raja-aitaa. Vaikka monet ehdokkaat näkevät, että läpimeno varmistetaan nimenomaan kaupunkilaisten äänillä, myös maaseudun äänillä on suuri merkitys.

Kampanjointi on muuttunut entistä monipuolisemmaksi. Ehdokkaan on näyttävä monessa kanavassa saavuttaakseen eri tavoin käyttäytyvät ihmiset. Yksi haluaa perehtyä ehdokkaaseen sanomalehtien kautta, toinen tapaamalla kasvokkain ja kolmas seuraamalla sosiaalisen median päivityksiä. Tiedon hakeminen on entistä pirstaleisempaa. Toivottavasti ehdokkaat jaksavat panostaa mahdollisimman monipuoliseen kampanjointiin, sillä on tärkeää, että kaikki eri tavoin tietoa hankkivat ihmiset tavoitetaan.

Nyt jos koskaan jokaisen äänellä on suuri merkitys, sillä puolueiden väliset erot ovat suuria. Merkittävin erimielisyys koskee taloutta ja tulevia säästöjä. Suurin erimielisyys on kokoomuksen ja demareiden välillä. Kokoomus on ilmoittanut, ettei se lähde hallitukseen, joka ei kykene leikkaamaan. Demarit taas eivät ole löytäneet oikein minkäänlaisia säästökohteita. Ainakin talouden suhteen blokkivaalit näyttävät siis olevan totta.