Aura ja Pöytyä joutuvat vielä odottamaan riista-aitoja – Valtion joululahjaraha menee Loimaalle nousevaan aitaan

0
Pöytyällä riistaa yritetään pitää poissa ysitieltä muovinauhan avulla.

VALTATIE 9. Varsinais-Suomen ELY-keskus parantaa liikenneturvallisuutta Loimaalla rakentamalla riista-aitaa valtatie 9:lle, Metsämaantien ja Ristimäenkulmantien väliselle osuudelle. Aitahanke maksaa noin 260 000 euroa. Se alkaa näillä hetkillä puuston raivauksella. Aitojen pitäisi valmistua viimeistään syyskuussa.

Auralaiset ja pöytyäläiset toivoivat riista-aitaa kotikulmilleen, etenkin kun poliisin tilaston mukaan Pöytyällä sattui viime vuonna enemmän peurakolareita kuin Loimaalla. Toiveita herätti eduskunnan valtiovarainvaliokunnan viime joulukuussa myöntämä 50 000 euroa, joka oli tarkoitettu ysitien varteen, Auran ja Loimaan välille rakennettaviin riista-aitoihin.

Raha on tiukassa

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen projektipäällikkö Kauko Marttilan mukaan joululahjaraha päätettiin käyttää Loimaalla toteutettavaan riista-aitaurakkaan, jotta aitaa kyetään rakentamaan edes kohtuullinen matka, 2,2 kilometriä.

Alun perin riista-aitaa oli tarkoitus rakentaa tänä kesänä 4,5 kilometriä, Metsämaantien risteyksestä Rantalankulmantielle saakka. Niin pitkään osuuteen rahat eivät riittäneet.

– Nyt tehdään Loimaan riista-aidan neljättä osuutta. Vielä emme tiedä, mihin kohtaan ysitietä seuraava riista-aita tulee, Marttila sanoo.

Aitaa ohituskaistojen viereen

Mikäli Auran ja Loimaan välille tehdään ohituskaistoja, niiden myötä tulee myös riista-aitoja.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen projektipäällikkö Sakari Hurskainen on ollut laatimassa tiesuunnitelmaa, joka käsittää keskikaiteella varustetut ohituskaistaparit Kuuskoski–Jalkala, Kumila–Mellilä ja Koskenranta–Rantalankulma.

Hurskaisen mukaan näiden ohituskaistojen kohdalle on tarkoitus rakentaa riista-aidat.

– Väylävirastolta ei ole tullut rahavarausta ohituskaistaparien rakentamiseen. Myös uusien riista-aitojen suhteen joudumme olemaan odottelevalla kannalla, Hurskainen kertoo.