Annika Saarikko kasvatti Oripäässä suosiotaan, mutta silti keskustan kuninkuusasema horjuu paikkakunnalla

0

ORIPÄÄ. Annika Saarikon (kesk.) suosio riitti varmistamaan keskustalle kärkipaikan Oripäässä, mutta välimatka perussuomalaisiin hupeni entisestään.

Keskusta keräsi nyt 31,8 prosenttia oripääläisten äänistä, mikä on 6,9 prosenttiyksikköä vähemmän kuin edelliskerralla. Perussuomalaisille tuli 28 prosenttia Oripäässä annetuista äänistä, mikä tarkoittaa 7,5 prosenttiyksikön kasvua vuoteen 2019 verrattuna.

Kokoomus kiri Oripäässä 14,9 prosentin kannatukseen (+3,5). Voittajien joukkoon pääsivät myös kristillisdemokraatit saaden 3,1 prosenttia äänistä (+2,2) ja 1,3 prosentin kannatuksen kerännyt Rkp (+0,3). Uusi tulokas Vapauden liitto sai 1,5 prosenttia annetuista äänistä.

Annika Saarikosta tuli Oripään vaalikuningatar 187 äänellä. Edellisvaaleissa hän sai kotikunnastaan 154 ääntä. Toiseksi eniten oripääläisten ääniä keräsi perussuomalaisten Vilhelm Junnila (46 ääntä) ja kolmanneksi eniten perussuomalaisten Ville Tavio (37 ääntä). Pöytyäläinen Sanna Pitkänen (kok.) sai Oripäästä 35 ääntä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin äänisaalis pieneni Oripäässä alle puoleen edellisvaaleihin verrattuna. Hän sai enää 22 ääntä. Vapauden liiton oripääläisehdokas Ville Laine sai kotikunnastaan kahdeksan ääntä.

Äänestysprosentiksi Oripäässä tuli 74,5. Yhteensä 726 kuntalaista kävi äänestämässä.