Pöytyän tonttikampanjan herättämä kiinnostus ei vielä ole konkretisoitunut kaupoiksi

0
Pöytyän tonttikampanja on lisännyt kiinnostusta, mutta kaupoiksi asti kiinnostus ei vielä ole edennyt. Muun muassa Kyrön Laurilantien alueella kunnallistekniikka on jo valmiina, vain rakentajat puuttuvat.

PÖYTYÄ. Pöytyän tonttikampanja ei toistaiseksi vielä ole johtanut tonttikauppoihin, mutta rakennustarkastaja Petri Lehtosen mukaan kiinnostusta kampanja on herättänyt. Tontteja ovat kyselleet niin ulkopaikkakuntalaiset kuin pöytyäläisetkin ja kiinnostus on Lehtosen mukaan kohdistunut tasaisesti Pöytyän kaikkiin taajamiin. Kyselijät ovat myös olleet kiinnostuneita kaikenlaisista tonteista, eikä mikään tonttityyppi, esimerkiksi rinnetontti, ole ollut muita useammin kiinnostuksen kohteena.

Pöytyän kunta oli mukana Rakenna ja Sisusta -messuilla helmikuussa. Lehtosen mukaan Pöytyän tonttitarjonnasta kiinnostuneita oli sielläkin, mutta kaupoiksi asti kiinnostus ei vielä ole konkretisoitunut. Messuilla kyseltiin muun muassa Pöytyän kouluista, päiväkodeista ja muista palveluista.

Helmikuussa käynnistyneessä tonttikampanjassa Pöytyän kunta myy omakoti- ja rivitalotonttejaan 75 prosentin hinnanalennuksella. Kampanja on käynnissä toukokuun loppuun asti.

Kampanja käynnistettiin tonttikaupan virkistämiseksi. Viime vuonna Pöytyän kunta ei myynyt yhtään asuintonttia. Kunnalla on runsaasti tonttivarantoa esimerkiksi Kyrössä Laurilantien alueella, Riihikoskella Mäkiäistenkankaalla ja Yläneellä Nissilänpellolla.

Omakotitonttien normaalit hinnat vaihtelevat Pöytyällä 500–25 472 euron välillä. Edullisimmillaan tontin voi kampanjan aikana saada alle 200 eurolla.