Annika Saarikon mukaan vaalitappion jälkeen on vaikea nähdä keskustaa hallituksessa

0
Keskustan oripääläinen puheenjohtaja Annika Saarikko sanoo, että on vaikea nähdä keskustaa hallituksessa nyt koetun vaalitappion jälkeen. (Kuva: AVL arkisto/Asko Virtanen)

AURANMAA. Keskustan puheenjohtajan, oripääläisen Annika Saarikon mukaan on vaikea nähdä, että keskusta menisi koetun vaalitappion jälkeen tulevaan hallitukseen.

–Sanoin jo ennen vaaleja, että luottamuksen määrä ratkaisee. Jäimme jälkeen myös edellisten vaalien tuloksesta. On vaikea nähdä, että keskusta tällä tuloksella menisi hallitukseen. Keskustan vaalitulos on erittäin huono. Äänestäjät halusivat nyt muuta, Saarikko myöntää.

Hänen mukaansa ainakin pitkä hallitusvastuu painoi puolueen tulosta.

–Keskustan on ollut nykyisessä hallituksessa vaikea kertoa yksiselitteisesti omista tavoitteistaan. Nyt tarvitaan aikaa ajatella. Viestiä alueellisesta tasa-arvosta ei pidä kuitenkaan unohtaa, ja pidän tärkeänä, että politiikkaa tehdään edelleen maalaisjärjellä, hän sanoo.

Maltti ei purrut

Perussuomalaisten kärkevämpi viesti puri myös keskustan vahvoilla alueilla. Auranmaan kunnista keskusta säilyi suurimpana vain Koskella ja Oripäässä ja niissäkin kannatus putosi roimasti. Perussuomalaiset sen sijaan kasvatti kannatustaan kaikissa Auranmaan kunnissa.

–Keskusta halusi kertoa rehellisesti, että Suomen talouden ja turvallisuuden tilanne on vaikea ja korostimme malttia ja yhteistyötä. Nyt jäämme odottamaan, miten muiden lupaukset muuttuvat todeksi. Vaalituloksesta ei voi valittaa ja luonnollisesti kunnioitamme kansanvaltaa, Saarikko sanoo.

Oma tulos lämmittää

Annika Saarikko myöntää, että vaalien tulos on siinä mielessä kaksijakoinen, että oma tulos oli hyvä, mutta puolueen huono. Saarikko keräsi 8550 ääntä. Auranmaalla hän oli suosituin ehdokas Pöytyällä ja Oripäässä, Aurassa, Marttilassa ja Koskella toiseksi suosituin.

–Olen iloinen siitä, että oma äänimääräni nousi niin suureksi, vaikka vaihdoin kotipaikkaa Turusta Oripäähän. Läpi menneissä on paljon turkulaisia ja henkilökohtaisesti tunnen paljon vastuuta siitä, että maakunnan ääni saadaan kuuluviin. Auranmaa on kotiseutuni ja sen puolesta haluan jatkossakin tehdä työtä, Saarikko painottaa.

Maanantaina Helsingistä tavoitettu Saarikko pohtii puolueensa tilannetta ja vaalitulosta vielä alkuviikon, sen jälkeen pitäisi kiireiden helpottaa.

–Keskiviikkona olen tulossa Oripäähän pääsiäisen viettoon, Saarikko sanoo.