Tero Kanerva on tyytyväinen tulokseensa, vaikka eduskunnan ovet eivät auenneetkaan

0
Eduskunnan ovet eivät auenneet, mutta Tero Kanervan tähtäin on jo seuraavissa kunnallisvaaleissa. (Kuva: Asko Virtanen)

PÖYTYÄ. Pöytyäläinen Tero Kanerva oli eduskuntavaaleissa ehdolla Liike Nytin listoilla. Kanerva sai 405 ääntä ja sijoittui Liike Nytin listoilla keskivaiheille. Kahdeksan listan ehdokasta sai enemmän ääniä, kahdeksan vähemmän.

Kanerva on tulokseen tyytyväinen.

–Olin ensimmäistä kertaa ehdokkaana ja mukana politiikassa. Olen tyytyväinen tulokseen, siihen että 405 ihmistä halusi antaa äänensä minulle.

Kanerva sai eniten ääniä Turusta (149), toiseksi eniten Pöytyältä ja Kaarinasta (31 kummastakin) ja neljänneksi eniten Salosta (29).

Turun suhteellisesti suuri äänimäärä on Kanervalle itselleenkin yllätys.

–Olin aika usein Turun kauppatorilla puolueen vaalikopilla ja tapasin paljon ihmisiä. Ehkä se selittää tulosta, Kanerva miettii.

Kampanjan aikana tapahtuneet äänestäjien kohtaamiset olivat Kanervan mukaan mieleenpainuvia.

–Paljon keskusteltiin Suomen tulevaisuudesta, taloudesta, eläkeläisten hyvinvoinnista. Surullisia tarinoita oli paljon. Monella eivät rahat riitä ruokaan. Yksikin kertoi syöneensä toista kuukautta pelkkää makaronia, Kanerva kertoo.

Kanerva aikoo jatkaa politiikassa, seuraava tähtäin on vuonna 2025 järjestettävissä kuntavaaleissa.

–Sain eduskuntavaaleista paljon hyvää kokemusta ja näin mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Esimerkiksi esitteiden jakaminen tuskin kannattaa, sosiaalisessa mediassa taas pitäisi olla enemmän läsnä, Kanerva miettii.

Suomen poliittinen järjestelmä on sellainen, että suurten puolueiden listoilta on helpompi päästä eduskuntaan. Kanerva aikoo kuitenkin pysyä Liike Nytissä.

–Haluan jatkaa pienpuoluetyötä Liike Nytissä, hän sanoo.

Tulevasta hallituspohjasta Kanervalla on selkeä mielipide.

–Näyttää siltä, että tulee porvarihallitus ja hyvä niin, jotta saadaan talous kuntoon, Tero Kanerva sanoo.