Tori, puisto, skeittirata, maauimala… Vanhan liikekeskuksen tontti sai oripääläiset ideoimaan

0

ORIPÄÄ. Oripääläisiltä tuli osallistuvan budjetointikyselyn yhteydessä tehtyyn kyselyyn peräti 90 vastausta siitä, mitä puretun liikekeskuksen tilalle pitäisi rakentaa tai tehdä. Kunnanhallitus lähetti ehdotukset tekniselle lautakunnalle, joka tekee alueen kehittämisestä ehdotuksen lokakuussa.

Osa oripääläisistä jättäisi tontin kokonaan rakentamatta ja tekisi siitä torin tai puiston, oripääläisten yhteisen olohuoneen. Puistoon sopisi hyvin myös kahvila tai jäätelökioski. Myös lasten liikennepuistoa ja esiintymislavaa ehdotettiin. Osa vastaajista huomautti, että ennen kuin tehdään uutta toria, pitäisi olla käyttöä vanhalle. Myös skeittirataa, pienoisgolfrataa, bocciakenttää, maauimalaa ja jopa uimahallia visioitiin.

Tontti sopisi monien mielestä myös mitä erilaisimmille rakennuksille. Paikalle ehdotettiin monitoimihallia eli Saarikko-areenaa, uutta paloasemaa, liikekeskusta, uutta päiväkotia, kunnanvirastoa ja vanhusten rivitaloja. Useampikin vastaaja kaipasi kuntaan lisää vuokra-asuntoja. Eräs vastaaja kiinnitti huomiota siihen, että vastapäätä tonttia on hienoja puutaloja ja ehdotti puurakennuksista syntyvää kokonaisuutta.