FC KyPSin pelit vitosdivarissa ovat alkaneet mainiosti

0
FC KyPSin ja LTU:n välinen ottelu oli lopputuloksesta huolimatta kenttätapahtumiltaan erittäin tasaväkinen. Kyröläiset pelasivat vihreissä pelipaidoissa. Kuva: Juha Lahti

MARTTILA, PÖYTYÄ/Kyrö. Kyröläinen, miesten vitossarjaan viime syksynä noussut FC KyPS on osoittanut varsin mainioita otteita kevään aikana. Ensimmäisen kolmen kierroksen jälkeen joukkueella oli kahden voiton ja yhden tappion myötä kasassa kuusi pistettä.

FC KyPS sai viime perjantaina neljänteen oteluunsa vastustajaksi viime kaudella nelosesta vitossarjaan pudonneen LTU:n Littoisista. Ottelu pelattiin Marttilan tekonurmella. Vaikka ottelun lopputulos olikin 0–4 vierailijoiden viedessä täydet pisteet, ei se silti täysin kuvaa kenttätapahtumia. Kyrön Palloseuran pelaajilla nimittäin oli ensimmäisellä puoliajalla jopa enemmän maalintekopaikkoja kuin vastustajalla, mutta viimeistely ei onnistunut. LTU sen sijaan teki ensimmäisen puoliajan ainoan osuman.

–Tämä oli meiltä oikein hyvä peli, ehkä jopa yksi parhaista tällä kaudella. Muutama ratkaiseva virhe tuli sitten kuitenkin omalla puolustusalueella, joista vastustaja kyllä armotta rankaisi, kyröläisten valmentajana toimiva Pasi Markula analysoi ottelua.

Viime syksynä joukkueen sarjanousun varmistuttua Markula kertoi, että joukkue on nyt uuden edessä. Uutta ovat sekä yhtä porrasta ylempi sarjataso kuin myös täysin uudet joukkueet vastustajina. Minkäänlaisesta tunnustelusta ei kuitenkaan ollut merkkiäkään Marttilassa nähdyssä ottelussa, vaan päinvastoin.

–Kyllä meillä on oikein hyviä ja taitavia kavereita joukkueessa. Olemme myös saaneet mukaan joitakin vahvistuksia. Pääsimme tässäkin ottelussa hyvällä liikkeellä rakentamaan omaa peliämme, Markula kertoo.

Vitossarjan jalkapallo on hyvää viihdettä myös yleisölle. Pelinopeus, tilannevarmuus ja tekninen osaaminen ovat yllättävänkin korkealla tasolla. Kun vielä puitteet pelaamiselle alkavat olla erinomaisella tasolla, pelistä voivat nauttia niin pelaajat kuin katsojatkin. Marttilan tekonurmi on yksi hyvä esimerkki siitä, että alempiakin sarjatasoja voidaan pelata hyvissä olosuhteissa.

–Meidän varsinainen kotikenttämme Kyrössä kunnostetaan, ja se on pois käytöstä. Ainakin sen ajan pelaamme kotiottelut täällä Marttilassa. Ja mikä on pelatessa, kun puitteet ovat tällaiset, Pasi Markula kiittelee.

Juha Lahti