Jennyn tuvan kirppis avattiin jälleen Koskella

0
Kirpputoritoiminta Jennyn tuvalla Koskella on taas käynnistynyt vapaaehtoisvoimin. Mukana avajaisissa olivat seurakunnan vapaaehtoiset Paula Uusitupa, Mirja Tamminen, Tellervo Pakkanen ja Irja Uusitalo. Kuva: Juha Lahti

KOSKI. Muutaman vuoden tauon jälkeen on Koskella käynnistetty jälleen kirpputoritoiminta Jennyn tuvalla. Perinteikäs seurakunnan vapaaehtoisten voimin pyöritettävä kirppis joutui varsinkin koronavuosien takia sulkemaan ovensa, mutta keskiviikkona 24.5. oli uuden aloituksen avajaispäivä.

–Yli 30 vuotta sitten tämä kirpputoritoiminta aloitettiin tässä Jenny Ojasen seurakunnalle lahjoittamassa talossa, mutta koronan takia oli muutaman vuoden kirpputori kiinni. Ihmiset ovat olleet sitä mieltä, että toimintaa pitää jatkaa, ja pitkälti yleisön pyynnöstä tämä nyt sitten avattiin, kertoo kirpputorin aktiiveihin lukeutuva Mirja Tamminen .

Jennyn tuvan kirpputorin toimintaperiaatteena on se, että kuka tahansa voi lahjoittaa tavaroita kirppikselle myyntiin.

–Mitään rajoitteita ei myyntiin tuotaville tuotteille ole, paitsi koko. Ihan suunnattoman isot huonekalut esimerkiksi eivät oikein tänne ovista mahdu. Kaikki myynnistä tuleva tuotto menee vähävaraisten ja vammaisten lasten tukemiseen Etiopiassa Suomen Lähetysseuran kautta, Tamminen sanoo.

Nyt avattua kirppistoimintaa on tarkoitus jatkaa koko kesän aina keskiviikkoisin klo 9 – 12.

–Kyllä me tässä olemme ajatelleet sitä, että kun vieressä oleva Kosken tori on myös samaan aikaan auki, niin silloin ihmisiä tulee myös tänne kirpputorille. Se on ollut jo nyt avajaisissa havaittavissa. Ja saattaa olla, että Kosken Kohauksen aikaan pidämme kirppiksen ehkä vähän enemmänkin auki, mainitsee puolestaan toiminnassa mukana oleva Irja Uusitalo.

Tuttujen tapaamispaikka

Aktiivisesti kirppiksen avaamisen kanssa puuhanneet naiset ovat nyt hyvillä mielin, kun toiminta saatiin jälleen käynnistettyä.

–Ei tämän alkuun laittaminen kovin iso työ ollut, koska täällä oli valmiina jo esimerkiksi pöydät ja vaatetelineet. Mutta tunnelmat ovat nyt hyvät. Olemme ihan varmoja, että porukkaa tulee tänne paljon käymään. Koskella on esimerkiksi paljon muualta tulevia mökkiläisiä. Tämä on myös erinomainen tuttujen tapaamispaikka. Kosken tori tuossa vieressä on myös suosittu paikka, ja sinne tullaan kauempaakin, Mirja Tamminen aprikoi.

Koskelainen Anja Mulo oli myös tullut Jennyn tuvan kirpputorin avajaispäivään. Hänellä oli oma, selvä mielipiteensä toiminnasta.

–Tuntui todella pahalta silloin pari vuotta sitten, kun kirpputoritoiminta loppui. Onhan se aivan ihanaa, että saatiin tämä taas uudelleen käyntiin, hän sanoo.

Anja Mulo on itsekin osallistunut omalta osaltaan kirppistoimintaan lahjoittamalla kaikenlaista tavaraa myyntiin. Kiitoksensa hän osoittaa Jennyn tuvan kirppistoiminnasta kuitenkin muualle.

–On hienoa, että löytyy näitä urhoollisia naisia, jotka jaksavat pyörittää tätä, Anja Mulo sanoo osoittaen kiitoksensa vapaaehtoisille.
Juha Lahti


Kirpputori Jennyn tuvalla Koskella keskiviikkoisin klo 9–12. Viimeinen kirpputoripäivä 13.9.2023.