Kehittämispäällikkö tuo Pöytyän vahvuudet esiin

0
Pöytyän uuden kehittämispäällikön tehtävänä on muun muasa tuoda esiin Pöytyän vahvuuksia. Pöytyäläisestä kulttuurista muistuttaa Kyrön torilla oleva Wäinö Aaltosen muistomerkki. (Kuva: Asko Virtanen).

PÖYTYÄ. Pöytyän uusi kehittämispäällikkö Annukka Tolkki iloitsee uudesta tehtävästään, että se on kuin tehty hänelle. Tolkilla on kokemusta muun muassa mainostoimistosta ja Turun yliopiston viestinnästä. Ylempi amk-tutkinto markkinoinnista tuo vankan teoriapohjan tekemiseen.

–Olen kaksitoista vuotta asunut Pöytyän Mustanojalla, mistä mieheni on kotoisin. Pöytyän elinvoima ja sen kehittäminen on minulle sydämen asian, hän toteaa.

Vahvuuksia Pöytyältä kyllä löytyy. Kehittämisjohtajan tärkeimpiä tehtäviä on tuoda vahvuudet paremmin esiin markkinoinnin ja tiedottamisen avulla.

–Luonto on Pöytyän suurimpia vahvuuksia. On jokia, järviä, metsiä, luontoa jos jonkinlaista. Kiinnostavia uniikkeja tarinoita ja matkailukohteita museoiden lisäksi löytyy myös yrityskentältä. Myös yhteisöllisyys on vahvaa. Täällä on talkoohenkeä niin paljon, että yksi POP-Areena pistetään pystyyn tuosta vaan. Haukkavuoressa taas lumetetaan yötä myöten, että ihmiset pääsevät hiihtämään, Tolkki sanoo.

Lisää väkeä


Vahvuuksista huolimatta haasteitakin löytyy. Yksi niistä on väen väheneminen.

–Voin katsoa onnistuneeni, jos viiden vuoden sisällä muuttaminen Pöytyälle on lisääntynyt ja yrittäjäbarometrissä suunta on ylös päin, Tolkki visioi.

–Jos tulevaisuudessa kysyy vaikka Turun torilla vastaan tulevalta ihmiseltä, voisiko hän ajatella muuttavansa Pöytyälle, vastaus on myönteinen.

Koulut ovat Pöytyällä keskeinen vahvuus, kehitettävää löytyy esimerkiksi majoituspalveluista – niitä saisi olla nykyistä enemmän.

Lisää yhteistyötä


Kehittämispäällikön ei tarvitse kehittää kuntaa yksin.

–Jos Pöytyältä ei löydy jotakin, Auranmaalta löytyy. Alueellinen yhteistyö on tärkeää. Esimerkiksi Okrassa Pöytyällä, Auralla, Marttilalla ja Koskella on yhteinen osasto. Lisäksi Töihin maalle -hanke on muun muassa järjestänyt yhteisiä virkistyspäiviä Auranmaan yrittäjille.

Yksi kehittämispäällikön keskeisistä työmaista on yritysten neuvonta.

– Yritysten aamukahvitilaisuudet tullaan käynnistämään uudestaan ja yritysvierailuja lisäämään. Juuri kävin yrityksessä, missä on sukupolvenvaihdos tulossa ja autan prosessissa, Tolkki kertoo. Käytännössä apu on usein sitä, että sparraillaan ja haetaan sopivia kumppaneita.

Yritysneuvonnassakin yhteistyö on tärkeä sana.

–Esimerkiksi Te-keskus ja Jokivarsikumppanit ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita. Pitää kuitenkin muistaa, että kehittäminen on maraton, työtä joka vaatii pitkäjänteisyyttä.