Marttilaan rakennetaan kirsikkapuisto – Carita Maisila lahjoitti ensimmäiset 11 puuta

0

MARTTILA. Marttilaan rakennetaan parhaillaan kirsikkapuistoa ja pientä kävelypolkua. Puisto ja polku tulevat Salen viereiseen, Härkätien ja Ihmistenojan rajaamaan rinteeseen.

Kirsikkapuiston äiti on Marttilassa kunnanjohtajana 11 vuotta työskennellyt Carita Maisila , joka on lahjoittanut kunnalle ja kuntalaisille yhden kirsikkapuun taimen jokaisesta työvuodestaan Marttilassa.

Kun Maisila aloitti vuonna 2012 Marttilan johdossa, hän oli vasta 27-vuotias.

–Täällä olen saanut kehittyä, vahvistua ja löytää oman tapani toimia johtajana. Minuun on luotettu ja ilmapiiri on ollut ihan erityisen lämmin ja ystävällinen. Olen kaikesta yhdessä koetusta ja tehdystä valtavan kiitollinen ja halusin jollain ilahduttavalla tavalla kiittää kuntaa, luottamushenkilöitä, kuntalaisia ja yrityksiä yhteisistä vuosista, ystävyydestä ja yhdessä tekemisen ilosta, Maisila perustelee lahjoitustaan kunnan tiedotteessa.

Kirsikkapuiston avajaisia vietetään lasten juhlana Carita Maisilan viimeisenä työpäivänä, perjantaina 26. toukokuuta, minkä jälkeen Maisila siirtyy Mynämäen kunnanjohtajaksi.

Rinne valikoitui kirsikkapuiston paikaksi osittain kuntalaistenkin ideasta: alkuvuodesta toteutetussa osallistuvan budjetoinnin prosessissa alueeseen kohdistuvia ehdotuksia tehtiin useampia. Marttilalaiset ehdottivat muun muassa puistoa Ihmistenojan ja Salen väliseen rinteeseen, uutta kävelypolkua Ihmistenojan varteen sekä kirsikkapuita ja perinneistutuksia kunnan keskustaan. Näitä ehdotuksia kannatti äänestysvaiheessa noin 50 marttilalaista.

Kirsikkapuistoon tullaan istuttamaan Maisilan lahjoitusten lisäksi myös marttilalaisten yritysten lahjoittamia puita.

Tarkoituksena on, että valmisteilla oleva kokonaisuus muodostaisi alkusysäyksen viihtyisälle puistolle, joka kasvaa ja kehittyy vuosien saatossa kuntalaisten toiveiden mukaisesti.