Pöytyälle täydet pisteet kaksijakoisesta ottelusta

0
Venla Ahola ja Vilja Ahola onnittelivat juoksun tuonutta Essi Ilmasta.

PöU–Kirittäret (10–4, 5–4). Naisten Ykköspesis jatkui jälleen tiistaina, kun Pöytyä sai Kumilan Kymppi-Katto Areenalle vieraakseen Jyväskylän Kirittäret. Kamppailun avausjakso oli Pöytyän väkevää hallintaa, etenkin kotijoukkueen tehokas kolmas sisävuoro repi eroa tiimien välille. Kirittäret tuskaili ulkopelinsä kanssa läpi ottelun. Tauon jälkeen kotijoukkue näytti jälleen menevän menojaan, mutta ensimmäisen vuoron jälkeen Pöytyän hyvä ote katosi ja tilalle tulivat virheet. Kirittäret nousivat hetkeksi jo tasoihin, mutta lopulta Pöytyä oli kuitenkin vahvempi ja kuittasi Kumilan illasta täyden pistepotin 2–0-voitolla (10–4, 5–4).

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä oli iloinen tuloksesta, mutta se ei irronnut helpolla

–Kolmeen pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Meillä oli 30 kolmostilannetta, joten sisäpeli pyöri hyvin, mutta kotiutuksessa oltiin välillä huonoja. Hankaluuksia aiheutti se, että emme ennakkoon tienneet millaisella kokoonpanolla vastustaja Kumilaan tulee ja se muuttui vielä kesken pelin lukkarin osalta, mikä vaikeutti joukkueen virittämistä. Toisen jakson alussa toki näytti, ettei pelistä tulisi niin vaikeaa, mutta onnistuimme tekemään sen itse vaikeaksi. Paljon pitää parantaa, mutta olimme tänään kolmen pisteen arvoisia, Mäkelä totesi.

Ensimmäisen jakson alkupuolisko oli niukkajuoksuista taistelua. Pöytyä iski kahdessa ensimmäisessä vuorossa juoksun kummassakin. Essi Ilmanen tälläsi välilyönnillä kamppailulle alkutahdit ja koko ottelussa neljä juoksua tuonut Sanni Männistö riuhtoi avauspinnan kotipesään. Tulostaululla lukemat muuttuivat 2–0:aan, kun tiistaina kaikkiaan neljä juoksua tintanneen Maria Sveholmin lyönti haastoi polttolinjan ja Siiri Riitamaa tikkasi kotiin.

Kirittäret tuli peliin mukaan toisessa vuorossa kavennusjuoksun turvin. Vierasjoukkue vaihtoi toisen vuoroparin jälkeen lukkaria. Jakson ratkaisuhetkiä todistettiin, kun Pöytyä moukaroi kolmanteen sisävuoroonsa kuusi täysosumaa ja siirtyi 8–1-johtoon. Kirittärien tekemät muutokset näkyivät ulkopelissä harhaheittoina ja lukkarin antamina vapaataipaleina. Pöytyän juoksukarnevaalit käynnisti Sveholm, jonka lyönti yllätti kolmoskopparin ja kotiin riensivät Sanni Rantasalo ja Ilmanen. Lydia Eskola onnistui myös kahdesti peräkkäin kotiutuksissa. Vieraiden ulkopeli näytti paikoin lannistuneelta ja aseettomalta Pöytyän pyörityksessä. Kotijoukkueen tehohetken jälkeen molemmat ryhmät naputtelivat juoksuja taululle tasaisesti eron pysytellessä samanlaisena.

Vierailijat saivat terävän lähdön toiseen jaksoon, kun joukkueen ensimmäinen lyöjä yllätti Pöytyän takakentän ja kiersi kunnarin, ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä kolme paloa iskeytyvät tauluun salamannopeasti. Pöytyä rytkäisi omalla sisävuorollaan ison vaihteen silmään ja takoi neljä juoksua, joista kaksi vapaataipaleella, punavalkoinen kotijoukkue pyöritti sisäpeliä peräti kaksi täyttä lyöntikierrosta. Tämän jälkeen Pöytyän ote alkoi herpaantua sekä virheet lisääntyä. Kirittäret nousivat toisessa vuorossa yhden juoksun päähän kotijoukkueen ulkopelivirheiden avittamana, Pöytyän sisäpeli alkoi myös hieman yskähdellä. Kolmannessa vuorossa jyväskyläläiset tulivat jo tasoihin 4–4:ään välilyönnillä. Omalla tasoittavallaan Pöytyä vääntäytyi takaisin johtoon, kun kakkoskärki otti roolia ja Minttu Salmen saumalyönti kotiutti Vilja Aholan. Pöytyän johto piti loppuun asti, kun päätösvuorossa Kirittäret eivät saaneet etenijää edes kolmospesälle saakka.

Jere Hellsten


Pöytyän kausi jatkuu lauantaina 27.5 vieraspelillä Janakkalassa. Seuraavan kerran Kumilassa pelataan keskiviikkona 7.6. kello 18, jolloin vastaan asettuu Jalasjärven Jalas.