Pöytyän pesisnaiset lähtevät tavoittelemaan paluuta Superpesikseen

0
Ykköspesiskausi alkaa viikonloppuna. Pöytyän pesäpallonaisten tavoitteena on paluu Superpesikseen.

PESÄPALLO. Pöytyän Urheilijoiden pesäpallonaiset lähtevät viikonloppuna alkavaan ykköspesiskauteen kirkas tavoite mielessä: Superpesikseen noustaan mahdollisimman pian takaisin. Pelinjohtaja Aleksi Mäkelä on tavoitteen ja kauden suhteen odottavaisin, mutta luottavaisin mielin.

–Joukkue on terveenä ja olemme valmistautumisessa aikataulussa, Mäkelä sanoo.

Valmistautumiseen sisältyi myös parin viikon takainen leiri Espanjansa. Pöytyän Urheilijoille valmistautumisleiri etelässä oli laatuaan ensimmäinen, mutta muissa pesäpalloseuroissa etelän leirejä on tehty jo pidempään. Espanjan auringon alla pelattua Supespesisottelua Pöytyän naiset eivät tällä kertaa päässeet näkemään, sillä välimatkaa leiripaikasta pelikentälle oli 700 kilometriä.

Mäkelän mukaan leiri vastasi odotuksia. Neljän päivän aikana joukkue teki kaikkiaan kahdeksan harjoitusta ja samalla pelaajat pääsivät paremmin tutustumaan toisiinsa. Viime kaudesta joukkueesta on käytännössä vaihtunut puolet pelaajista. Vaikka kovin kärki siirtyikin jatkamaan peliuraansa superpesisjoukkueissa, Mäkelän mukaan Pöytyälle saatiin kasattua ykköspesikseen iskukykyinen ryhmä.

–Ehdoton tavoite on nousta Superiin takaisin, Mäkelä linjaa ja kertoo joukkueen sitoutuneen tavoitteeseen jo heti putoamisen jälkeen.

Sarjatason pudottua Pöytyällä ei lähdettykään pudottamaan omaa tekemisen tasoa, vaan toimintaa on Mäkelän mukaan jatkettu superpesistasoisena.

Jotta paluu Superpesikseen olisi mahdollista, joukkueen pitää ensin pelata runkosarjassa lohkonsa neljän parhaan joukkoon. Neljän kärkijoukkueen kesken pelattavista puolivälieristä kaksi jatkaa välieriin pohjoislohkon kärkikaksikkoa vastaan. Välierien voittajat pelaavat loppuottelun, jonka voittaja nousee suoraan Superpesikseen. Häviäjä jatkaa karsintaan superpesisjoukkuetta vastaan.

MÄKELÄ uskoo Pöytyän olevan etelälohkon parhaiden joukossa. Pohjoisen joukkueet ovat isompi arvoitus, sillä siellä on paljon Superpesiksen farmijoukkueita, jotka saattavat saada ratkaisupeleihin kovatasoisia pelaajia.

–Ykköspesiksestä parhaat pelaajat lähtevät aina ylemmäs ja nuoria pelaajia tulee koko ajan, Mäkelä toteaa ykköspesisjoukkueiden tason ennakoimattomuudesta.

Pöytyän menestyksessä Mäkelä laskee paljon viime kaudella Superpesistä pelanneiden pelureiden varaan.

–Heillä pitäisi olla kärkiosaamista ja odotan heiltä vastuunkantoa ja kovia suorituksia.

Mäkelä mainitsee myös kokoonpanoon liittyneet Emilia Helmisen ja Sanni Männistön , joka valittiin peliuransa päättäneen Petra Kaitosen korvaajaksi joukkueen kapteeniksi.

–Sanni on jo ottanut isoa roolia ja tuonut joukkueeseen positiivista tekemistä, Mäkelä kehuu Mynämäeltä siirtynyttä Männistöä.

MÄNNISTÖ lähtee kauteen Mäkelän tavoin luottavaisin mielin. Parin harjoitusottelun peruunnuttua häntä hieman jännittää, mikä on alun pelivire. Männistö kuitenkin uskoo, että kauden kahden kotiottelun avauksessa joukkue saa hyvän otteen pelaamisesta.

–Joukkueessa vallitsee hyvä yhteishenki, Männistö sanoo ja toteaa osan pelaajista olevan ennestään tuttuja jo viime kaudelta Mynämäeltä.

Kauden avausotteluissa Pöytyä saa kotikentällään vastaan Kajaanin Pallokerhon ja Puijon Pesiksen. Kajaani on useamman vuoden ollut pohjoislohkon kärjessä. Vuoden 2 021 välierissä se joutui taipumaan Pöytyälle.

–Kiva aloitus. Mielenkiintoista nähdä, mikä on heidän tasonsa, pelinjohtaja Mäkelä toteaa kauden avausotteluista.

Pöytyä–Kajaani lauantaina 13.5. kello 15 ja Pöytyä–Kuopio sunnuntaina 14.5. kello 15 Kymppi-Katto Areenalla.