Sotaharjoitus sulkee Oripään lentokentän

0
Oripään lentokenttä on suljettu sotaharjoituksen ulkopuolisilta henkilöiltä 8.-23.5.2023 välisen ajan.

ORIPÄÄ. Utin jääkärirykmentin kevään pääharjoitus sulkee Oripään lentokentän maanantaina 8.5.2023 kello 8. Kenttäalue vapautuu harjoitusjoukkojen käytöstä tiistaina 23.5.2023 kello 12.

Utin jääkärirykmentin johtamaan Southern Griffin 23 -harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimien henkilöstöä, viranomaisyksiköiden edustajia sekä Puolustusvoimien kansainvälisiä kumppaneita Yhdysvalloista ja Euroopasta.

Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on noin 1 150 henkilöä. Niiden toiminta näkyy Etelä-Suomen maa-, meri- ja ilma-alueilla 10.– 21.5.2023 välisenä aikana.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää erikoisjoukkojen ja erikoisjoukkoilmailun yhteistoimintaa muiden viranomaisyksiköiden sekä kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Utin jääkärirykmentistä harjoitukseen osallistuu NH90-kuljetushelikoptereita ja MD500-kevythelikoptereita. Lisäksi harjoitukseen liittyy ranskalaisten Tiger, Caracal, Gazelle ja Cougar -helikoptereiden sekä Yhdysvaltojen U-28A Draco tiedustelu- ja valvontakoneen lentotoimintaa. Yhdysvaltojen MC-130J Commando II -kuljetuskone tukee harjoitusta materiaali- ja henkilökuljetuksilla.