Valtuusto valitsi uuden kunnanjohtajan yksimielisesti – Anne Ahtiaisen muistikirja täyttyy jo Marttilan asioista

0
Marttilan kunnanjohtajaksi valittu Anne Ahtiainen kuvailee itseään ihmisläheiseksi ja toimeliaaksi puurtajaksi, joka osaa tuoda asioita ymmärrettävästi esille.

MARTTILA. Anne Ahtiainen aikoo juhlistaa valintaansa Marttilan kunnanjohtajaksi vasta kesäkuun lopulla, kun valitusaika valtuuston päätöksestä on umpeutunut.

– Mikään ei ole vielä varmaa, hän toppuuttelee.

Siitä huolimatta Ahtiainen on jo pitkään perehtynyt Marttilaan ja kirjannut kaikki mieleensä tulleet kysymykset uutta työtä varten hankkimaansa muistikirjaan.

Marttilan nykyinen kunnanjohtaja Carita Maisila ja häntä tulevana kesänä sijaistava hallintojohtaja Heini Luoma ovat luvanneet opastaa Ahtiaista.

Maisila aloittaa vuosiloman 29.5. ja hän jää pois Marttilan kunnan palveluksesta 1.7. Näillä näkymin Ahtiainen aloittaa kunnanjohtajana syksyllä. Aloituspäivä on vielä sopimatta.

Yhteisöllisyys veti Marttilaan

Vielä toistaiseksi Liedon kaupungin teknisten palvelujen toimialajohtajana työskentelevä Anne Ahtiainen kertoo seuranneensa hyvän tovin lähikuntien menoa.

– Marttila vaikuttaa aktiiviselta ja positiiviselta. Kun huomasin Carita Maisilan siirtyvän kunnanjohtajaksi Mynämäelle, ajattelin hakea paikkaa, Ahtiainen kertoo.

Marttilan hengessä häntä kiehtoo kaikkialla näkyvä yhteistyö ja yhteisöllisyys.

Kunnanjohtajana Ahtiainen haluaa huolehtia ainakin siitä, että Marttila on jatkossakin olemukseltaan todellista kokoaan suurempi, positiivisen ilmapiirin kunta.

Suuri tulevaisuuden haaste on hänen mielestään työllisyys- ja elinkeinopalvelujen uudistus. Se siirtää TE-palvelujen järjestämisvastuun valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen.

Ahtiainen arvelee, että myös sote-uudistus teettää töitä vielä hyvän tovin, ennen kuin toimintamallit ja työnjaot kuntien sekä Varhan välillä loksahtavat kohdilleen.

Eräreitistö kiehtoo partiolaista

Liedon Littoisissa on ollut Anne Ahtiaisella koti 24 vuotta. Marttilan valtuustossa tiedusteltiin tulevan kunnanjohtajan valmiutta muuttaa Marttilaan.

Ahtiainen vastasi aikovansa käydä töissä Littoisista käsin, jotta hänen lapsensa saavat jatkaa tutuissa kouluissa, kaveripiireissä ja harrastuksissa.

Ahtiainen ei tunne Marttilasta vielä juuri ketään eikä hänellä ole paikkakunnalle muitakaan kytköksiä. Hän tuli asioineeksi Marttilassa edellisessä työssään Valonian johtavana energia-asiantuntijana.

Vapaa-ajallaan Ahtiainen aikoo perehtyä mahdollisimman pian Marttilan eräreitteihin. Hän kun on pitkän linjan partiolainen.

Kuka?

Anne Ahtiainen.

50-vuotias.

Asuu Liedon Littoisissa.

Perheeseen kuuluu aviomies, kaksi lasta ja lemmikkikani.

Harrastaa musiikkia ja ulkoilua.

Kuuluu partiolippukunta Sauvon Hakkisiin.

Koulutukseltaan energiatekniikan diplomi-insinööri.

Työskentelee Liedon kaupungin teknisten palvelujen toimialajohtajana ja Liedon Lämmön toimitusjohtajana.