Auran Aurinkoviikolla juhlitaan kunnantalon avajaisia ja nautitaan monipuolisesta ohjelmasta

0
Auran Aurinkoviikon tapahtumat keräsivät vuosi sitten runsaasti yleisöä.

AURA. Auran kesätapahtuma Aurinkoviikon ohjelmassa on toimintaa jumppatuokioista yhteisiin lauluhetkiin Aurajoen rantamaisemissa. Tapahtumaviikko toteutetaan yhteistyössä Auran kunnan ja auralaisten yritysten sekä yhdistysten kanssa.

–Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty tapahtumaviikko sai paljon positiivista palautetta ja jo alkuvuodesta kuntalaiset, yrittäjät ja yhdistysten jäsenet kysyivät, että järjestetäänhän Aurinkoviikko myös tänä kesänä, kertoo Auran kunnan vs. elinvoimajohtaja Miia Lehtonen tiedotteessa.

Auran uusi kunnanvirasto valmistui toukokuussa ja sen avajaisia sekä avoimia ovia vietetään osana Aurinkoviikon ohjelmaa tiistaina 13. kesäkuuta kello 12–15.

–Kutsumme kuntalaiset tervetulleiksi tutustumaan uusiin tiloihin sekä tervehtimään kunnan työntekijöitä, rohkaisee kunnanjohtaja Terhi Källi.

Avajaispuheenvuorojen lisäksi kunnanviraston valtuustosalissa järjestetään päiväkotilasten parlamentti.

–Haluamme kannustaa lapsia ja nuoria ottamaan kantaa kunnan päätöksentekoon ja kehittämiseen, kertoo Källi.

Junalla kesätorille

Aurinkoviikon kohokohtia on tiistaina 13.6. tehtävä junamatka Turusta Auran kesätorille.

Nostalginen junareissu sopii hienosti lapsiperheille, sillä matka on lyhyt ja torilla esiintyvä Lastenorkesteri Päistikka viihdyttää perheen pienimpiä. Ostosten jälkeen paluumatka taittuu linja-autolla Aurajoentien matkailutien kansallismaisemaa pitkin.

Tapahtumaviikon projektikoordinaattorina toimii Janina Kumlander. Hänen mukaansa ohjelmassa on sekä viime vuoden suosikkeja sekä aivan uusia tapahtumia kuten Auran Nuorisoteatterin ensimmäisen produktion näytökset, Woimasalin avoimet ovet sekä ensimmäisen kerran järjestettävä AurinkoRock. AurinkoRock rokataan perjantai-iltana 16.6. Sisupuistossa. Esiintymään saapuvat osittain auralaiset Wake The Nations sekä Rendez-Vous.

Aurajoki ja sen läheisyys on nivottu mukaan Aurinkoviikon ohjelmatarjontaan. Luontoasioista kiinnostuneita kannustetaan osallistumaan Kuuskoskella pidettäviin jättipalsamitalkoisiin.

Auran kesätapahtuma Aurinkoviikko 12.-18.6. Lisätietoja tapahtumasta
aura.fi/ajankohtaista/aurinkoviikko/
ja www.facebook.com/auranaurinkoviikko