Ihmisläheinen innostaja tekisi laajasti yhteistyötä – Merelle Peltonen Galindo haluaa nostaa esiin seurakunnan ydinsanomaa

0
Merelle Peltonen Galindon vastuualueena on ollut kasvatus.

PÖYTYÄ. Pöytyän seurakunnan kirkkoherraksi pyrkivä Merelle Peltonen Galindo on viime aikoina ottanut töihin kaveriksi Sisu-koiran, jonka kanssa hän on käynyt sosiaalipedagogisen koiratoiminnan -ohjaajakurssin. Koira toimii hänen mukaansa hienosti esimerkiksi rippileirillä ryhmäytymisen apuna sekä tuo rentoutta ja myönteistä energiaa tekemiseen.

Peltonen Galindo on työskennellyt Pöytyän seurakunnassa noin 10 vuotta.

1) Miksi haluat kirkkoherraksi? Haluan vaikuttaa Pöytyän seurakunnan asioihin. Työyhteisö on minulle rakas ja tärkeä ja haluan varmistaa, että työyhteisö voi hyvin. Haluan myös palvella kaikenikäisiä seurakuntalaisia ja tehdä yhteistyötä järjestöjen ja kuntien kanssa, jotta asukkailla olisi hyvä olla.

2) Mikä on hengellinen taustasi? Evankelisluterilaisuuden olen perinyt äidiltäni, jonka kanssa luimme iltarukoukset ja lastenkuvaraamatut ja joka vei minua seurakunnan päiväkerhoon.

Alakoulussa tulin koulukiusatuksi. Äiti ja isä tekivät hyvän peliliikkeen, kun laittoivat minut Adventtikirkon ylläpitämään yhteiskouluun Piikkiön Toivonlinnaan. Se oli merkittävä kokemus henkisesti ja hengellisesti, siellä kristillisyyden hyvät arvot tulivat näkyväksi, ja luokanvalvojamme, joka oli myös uskonnon opettaja, oli inspiroiva.

Opiskellessani teologiaa huomasin olevani periluterilainen. Lapsuudenuskosta kasvoi aikuisen naisen usko.

3) Mikä on seurakunnan tärkein tehtävä? Olla viestinviejänä ja kanavana maailman ja tuonpuoleisen välillä, yhdistää maallinen ja taivaallinen. Olla läsnä ihmisten elämässä ja samalla tuoda esiin Jumalan rakkauden, armon, toivon ja rauhan näkökulmaa.

4) Miten kehittäisit seurakunnan toimintoja? Rohkaisisin työyhteisöä työalat ylittävään aktiiviseen yhteistyöhön myös alueen muiden toimijoiden kanssa pitäen meidän ydinviestiä ja sanomaa esillä.

5) Miten pitäisit seurakunnan talouden kunnossa? Ajattelen, että kun teemme oman työmme hyvin ja näkyväksi, ihmiset mielellään kuuluisivat yhteisöön ja maksaisivat veroja.

Todella tarkkaan pitää miettiä suuret investoinnit, mitä meillä on vireillä, ja mistä meillä olevasta kiinteistömassasta voidaan luopua.

Henkilöstö on myös iso kuluerä ja sitäkin pitää miettiä, miten työssä olevien kanssa tehdään työtä seurakunnan hyväksi. Tehtävänkuvausta täytyy joidenkin osalta päivittää.

6) Mistä kiinteistöistä seurakunta ei voi kirkkojen lisäksi luopua? Tämän hetkisen ajatukseni mukaan seurakuntataloista ja Rantapappilasta.

7) Oletko valmis vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja? Sydän sanoo kyllä, mutta haluaisin seurata pappisvihkimyksen lupausta, edetä kirkon järjestyksen mukaan ja odottaa piispainkokouksen ja kirkolliskokouksen päätöstä. Avioliittoon siunaan kaikki mielelläni.

8) Minkälainen esihenkilö olisit? Olen jo kasvatuksen tiimin esihenkilönä kokeillut siipiäni. Haluaisin olla luotettava, helposti lähestyttävä, suoraselkäinen, rehellinen, kuunteleva, inhimillinen, ihmisiä yhdistävä ja innostava.


KUKA?

Nimi, ikä, asuinpaikka: Merelle Peltonen Galindo, 36, Yläne.

Koulutus: Teologian maisteri. Lisäksi olen suorittanut vaadittavat opintokokonaisuudet ollakseni kelpoinen kirkkoherran virkaan. Ennen teologian opintoja opiskelin yo-merkonomiksi ja nyt olen käynyt sosiaalipedagogisen koiratoiminnan -ohjaajakurssin.

Työkokemus: Ensimmäinen kesätyöni oli mansikanpoimijana, mutta minut siirrettiin mansikanmyyjäksi. Seitsemän vuotta työskentelin K-Market Puhakassa, jossa tehtävät vaihtelivat ja vastuut kasvoivat työkokemuksen myötä. Viimeisenä vuotena olin vastuussa ostosten kotiinkuljetuksesta. Seurakunnallinen työelämäni alkoi hautausmaalla kesätöissä. Pöytyän seurakunnassa olin kesäteologina 2 010–2 012 ja kesällä 2 014 tulin vs. kappalaiseksi. Virka muutettiin myöhemmin seurakuntapastorin viraksi.

Perhe: Aviomies Alberto ja 3-vuotias Felix-poika sekä 4-vuotias Touko-koira ja 2-vuotias Sisu-koira.

Harrastukset: Harrastukset liittyvät voimakkaasti luontoon ja retkeilyyn ystävien ja perheen kanssa. Harrastan myös musiikkia ja kuulun Capella-lauluyhtyeeseen. Sisun kanssa harrastamme pelastuskoiratoimintaa ja tavoitteena on päästä itse, ja myöhemmin myös koiran kanssa poliisin avuksi kadonneiden ihmisten etsintään.

Lempiraamatunkohtasi: Fil. 4:4–7 Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa! Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on jo lähellä. Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.

Montako kuppia kahvia päivässä on sopivasti: Kaksi.