Matias Kestille kaksi nelossijaa Virtasalmelta

0
Matias Kesti nappasi kaksi nelossijaa Virtasalmelta ja on nyt SM-pisteissä kahdeksantena. Kuva: Timo Kesti

RATAMOOTTORIPYÖRÄILY. Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja jatkui viikonloppuna kauden toisella osakilpailulla, joka ajettiin Virtasalmen Motoparkissa. Radalla nähtiin jälleen auranmaalaista osaamista, kun Matias Kesti kilpaili SM-pisteistä Superstock 600-luokassa.

Kisatapahtumat käynnistyivät lauantaiaamuna aika-ajoilla, joissa Kesti paineli oman luokkansa neljänneksi nopeimman kierrosajan, eroa paalupaikan valloittaneeseen Niko Lehtirantaan kertyi 1,3 sekuntia. Lauantaina oli ohjelmassa myös viikonlopun ensimmäinen kilpailulähtö. 13 kierroksen kisan alkuhetkillä Kesti nousi hetkeksi kolmannelle sijalle ohi Rasmus Nurmen, mutta ilo oli lyhyt, sillä Nurmi nappasi paikkansa takaisin jo toisella kierroksella. Ohituksen jälkeen Kesti ei enää pystynyt vastaamaan kärkikolmikon vauhtiin ja väliä tuli kierros kierrokselta enemmän. Vastaavasti takana tulevat kuljettajat Yamaha-pilotti sai pidettyä aisoissa ja Kesti porhalsi ruutulipulle neljäntenä.

Kisan voitosta käytiin loppuun asti kova kamppailu Lehtirannan ja Lenni Klemetin välillä, joka päättyi lopulta Klemetin eduksi, tämän tehtyä ratkaisevan ohituksen kymmenennellä kierroksella.

Sunnuntaina viikonlopun toiseen 13 kierroksen kisalähtöön Kesti starttasi jälleen oman luokkansa nelospaikalta. Tällä kertaa Kallio Racingia edustava kyröläiskuljettaja ei pystynyt lähdössä ohituksiin, mutta haastoi kärkeä tiukemmin kuin lauantaina. Neljä kärkikuljettajaa muodosti tiiviin nipun, joka mahtui viiden kierroksen jälkeen 1,7 sekunnin sisään. Kisan puolenvälin jälkeen Kestin vauhti alkoi hiljalleen hiipua ja ero kärkitrioon kasvoi, mutta myös etumatka seuraaviin kuskeihin oli iso. Kesti ajoi ruutulipulle lauantain tapaan jälleen neljäntenä.

Taistelu kilpailun voitosta noudatteli myös samaa käsikirjoitusta, kun Lehtiranta ja Klemetti kamppailivat vastakkain, tälläkin kertaa Klemetti oli niukasti vahvempi ja paineli maaliviivan yli ennen Lehtirantaa ja kolmanneksi tullutta Nurmea.

Kestin mukaan viikonloppu oli nousujohteinen.

–Torstain ja perjantain harjoituksissa vauhti oli kateissa ja luottamus pyörän keulaan oli Alastaron kisan jälkeen hukassa. Lauantain aika-ajoissa ja kisassa oli vielä vähän hankaluuksia. Sunnuntain kisassa luottamusta oli ja pääsin ihan hyviin kierrosaikoihinkin, mutta kärkeen vauhti ei riittänyt, Kesti summasi.

Kahden osakilpailun jälkeen Kesti on SM-pisteissä kahdeksantena, kun jäljellä on vielä kolme kisaviikonloppua. Seuraava kilpailu on ohjelmassa heinäkuun lopulla Kemorassa
Jere Hellsten