Merkonomiksi valmistunut Sara Naaranoja sai harjoittelupaikasta kesätyön

0
Merkonomiksi valmistunut Sara Naaranoja ahertaa kesän Marttilan kunnalla.

MARTTILA, PÖYTYÄ. Merkonomiksi Novidasta valmistunut Sara Naaranoja ahertaa kesän Marttilan kunnassa muun muassa markkinoinnin parissa. Markkinointiin Naaranoja ei niinkään ollut ajatellut suuntautua, mutta keväällä Marttilassa tekemällään markkinointiin painottuneella harjoittelujaksolla hän mitä ilmeisemminkin teki hyvän vaikutuksen ja vakuutti taidoillaan.

–Markkinointi ei ihan ole oma juttuni, mutta täällä sitä on ollut kiva tehdä, Naaranoja miettii ja kertoo aikovansa jatkaa opintoja välivuoden jälkeen.

Tuleva jatko-opintopaikka on Naaranojalla vielä mietinnässä, mutta kaupalliselta alalta hän uskoo sen löytyvän. Merkonomin opinnoissa hän piti erityisesti esimerkiksi asiakaspalvelusta.

Merkonomin opintoihin Naaranoja kertoo päätyneensä peruskoulun jälkeen, koska se vaikutti hyvältä pohjalta lähteä mihin tahansa jatko-opintoihin. Kolmen vuoden opiskelujen jälkeen hän on tyytyväinen valintaansa.

–Tutkinnosta on jo nyt ollut paljon hyötyä.

Opiskelu oli Naaranojalle pääosin aika helppoa ja koulussa oli hänen mukaansa mukavat ja kannustavat opettajat. Koronakaan ei hänen mukaansa pahemmin häirinnyt opiskelua, vaikka ensimmäisenä vuonna etäkoulua olikin.

–Opiskeluryhmän henkeen se vaikutti kyllä paljon, mutta toisaalta ryhmässä oli muutenkin paljon vaihtelua ja iso ikähaitari, kun osa oli peruskoulusta tulleita ja osa 40–50-vuotiaita ja ihmiset valmistuivat eri aikaan, Naaranoja sanoo.

Häntä ryhmähengen puutteet eivät niinkään haitanneet, kun opiskelukaverina oli oma kaveri jo peruskouluajalta.

Novidaan Loimaalle suunnatessaan Naaranoja asui vielä Pöytyällä. Kulkuyhteys olisi hänen mukaansa voinut olla parempikin, sillä ensimmäisenä opiskeluvuonna hän joutui kulkemaan ensin bussilla Oripäähän ja sieltä jatkoyhteydellä Loimaalle. Toisena opiskeluvuonna kulkemista helpotti oma auto ja kolmantena vuonna se oli edellytyskin Naaranojan perheen muutettua Marttilaan.

Yhden elämänvaiheen loppuminen saa Naaranojan hieman haikeaksi, vaikka hän valmistumisesta iloitseekin.

–Tuntuu vähän oudolta, kun syksyllä ei tarvitse mennä kouluun. Toisaalta on mukava jatkaa eteenpäin, hän sanoo ja kertoo pitävänsä valmistumisen johdosta pienet juhlat kotona.