Pöytyän kirkkoherraksi Merelle Peltonen Galindo

0
Pöytyän kirkkoherraksi valittu Merelle Peltonen Galindo sai vahvan tuen seurakuntalaisilta.

PÖYTYÄN SEURAKUNTA. Pöytyän seurakunnan kirkkoherraksi on valittu Merelle Peltonen Galindo . Peltonen Galindo sai annetuista äänistä 802 ja hänen on määrä aloittaa virassaan 1. syyskuuta, jolloin Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli antaa virkamääräyksen. Kirkkoherravaalien toisena ehdokkaana ollut Juha Dubbe sai seurakuntalaisilta 218 ääntä.

–Olen kiitollinen jokaisesta äänestä. 802 kertaa sydämellinen kiitos. Kiitos kaikista rukouksista ja siunauksen sanoista ja teoista, joita olen tämän prosessin aikana saanut kokea. Minulle on todella iso asia se, että minulla on seurakuntalaisten tuki ja luottamus. Ilman sitä en tohtisi tähän tehtävään ryhtyäkään. Kiitos. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, yhdessä, Peltonen Galindo kommentoi seurakunnan tiedotteessa vaalitulosta tuoreeltaan.

Vaali toimitettiin suorana kansanvaalina, jolloin kaikki seurakunnan äänioikeutetut jäsenet saivat äänestää. Kokonaisäänestysprosentiksi tuli 18,21 prosenttia. Ennakkoon äänesti 839 äänioikeutettua seurakunnan jäsentä, eli 15,07 prosenttia äänioikeutetuista. Varsinaisena äänestyspäivänä äänesti 184 henkilöä. Hyväksyttyjä ääniä kertyi yhteensä 1 023.

Viime syksyn seurakuntavaaleista äänestysaktiivisuus laski. Seurakuntavaaleissa äänensä antoi 21,4 prosenttia äänioikeutetuista. Vaalilautakunnan puheenjohtaja Hilkka Lindgren arvioi, että äänestämässä olisi saatettu käydä vilkkaammin, jos kumpikin ehdokkaista ei olisi ollut ennestään tuttu seurakuntalaisille. Lindgren pitää joka tapauksessa hyvänä, että seurakuntalaiset pääsivät valitsemaan kirkkoherransa.

Kirkkoalueista Yläneellä annettiin eniten ääniä, mutta Lindgren huomauttaa, että äänestäjät ovat saattaneet liikkua ja antaa äänensä muuallakin kuin omalla varsinaisella kirkkoalueellaan.

Peltonen Galindo on ensimmäinen nainen, joka on tullut vaaleilla valituksi Pöytyän seurakunnan kirkkoherraksi. Edeltäjät Hanna Lehto ja Irina Kaukinen ovat toimineet kirkkoherran virassa viransijaisina.