Kohauksessa kuullaan kattavasti musiikkia

0
Kohauksessa on tänä vuonna todella kovan luokan esiintyjät, tunnetuimpana Käärijä. (Kuva: Mikke Pöyhönen).

KOSKI. Kosken Kohaus näyttäisi laajenevan vuosi vuodelta, mikäli asiaa katsoo ohjelmatarjonnan näkökulmasta. Varsinkin erityyppisiä populaarimusiikin esittäjiä on Kohausviikon loppupuolelle tarjolla runsaasti. Käärijä on isoin nimi tänä vuonna, kuten myös edellisen UMK-kisan kärkijoukkoon sijoittunut mainio Cyan Kicks. Oman ison osansa kaikesta tarjonnasta on ottanut kontolleen Ravintola Kara. Ohjelmatarjonnan suhteen on ollut vähän tuuriakin matkassa.

–Käärijän varasin jo tammikuussa. Poikani oli seurannut artistia jo pitempään. Hän kertoi minulle, että nimi on nyt kovassa nosteessa ja ehdotti Käärijän ottamista Kohausviikolle. Lopulta myönnyin ja nyt voin sanoa, että onneksi niin, kertoo Ravintola Karan Tanja Leino .

Ennakkoon myynnissä olleet yli 900 lippua menivät hetkessä, mutta nyt on saatu lisää tilaa yleisölle ja sitä kautta myös lisää lippuja myyntiin. Käärijä aloittaa perjantaina 28.7. arviolta klo 23.

–Oma arvioni on, että ehkä 1500 katsojaa voisi olla Käärijän keikalla. Kosken kunnalle iso kiitos myös yhteistyöstä tässä asiassa. Bajamajoja tulee riittävästi kylille ja parkkitilaakin on saatu paljon käyttöön, Leino sanoo.

Monipuolisuus musiikkitarjonnassa on huomionarvoinen asia. Esimerkiksi Käärijän kanssa perjantai-iltana ovat esiintymässä myös Softcore Suicide ja Chorale. Ensin mainittu nelihenkinen kokoonpano ammentaa musiikkiinsa sisältöä katurockin tyylilajista. Bändin keikat ovat myös aina olleet varsin vauhdikkaita kokemuksia. Chorale puolestaan tarjoilee kuulijoilleen dancemusiikkia. Tai Eurodancevaikutteista Suomidancea, kuten yhtye itse kuvaa musiikkiaan.

50-luvulta rap-musiikkiin


Lauantai on musiikkitarjonnan osalta kaikkein runsain päivä Kohausviikolla. Päivällä klo 12.45 heittää keikkansa Nuortentuvalla Big Daddy & Rockin’ Combo. Kuuntelukokemuksen perusteella on luvassa tyylinmukaista, 50- luvun rock-musiikkia.

Samalla areenalla esiintyy klo 16.15 Cyan Kicks. Elektroninen rock voisi ehkä parhaiten kuvata bändin musiikkia. Siinä on selvästi moderneja vivahteita niin sävellysten kuin äänimaailmankin suhteen, mutta tarvittaessa löytyy kyllä esimerkiksi hyvinkin tukevaa kitarointia. UMK-menestyksen myötä bändi on saanut hyvin radiosoittoaikaa ja on kovassa suosiossa.

Myöhemmin lauantaina on vielä Karassa tarjolla kolmen esiintyjän keikka. Kikkailua-show tarjoilee nimensä mukaisesti ainakin Kikan hittejä. Kakkupojat puolestaan esittää luultavimmin enimmäkseen kaikkien tuntemia covereita. Lauantai-illan päättää Tupe., joka on uusi nimi kotimaisen rap-musiikin kattauksessa.