Ihmishenget säästyivät Oripäässä roihunneessa rivitalopalossa – Asuntonsa menettäneille löydettiin jo tilapäisasunnot

0
Loimaantiellä Oripäässä sijaitsevan rivitalon yhdeksästä asunnosta neljä vaurioitui sunnuntain vastaisen yön tulipalossa. Henkilövahingoilta vältyttiin ja kaikille asunnotta jääneille asukkaille löydettiin jo tilapäisasunnot.

ORIPÄÄ. Oripäässä sunnuntain vastaisena yönä neljää asuntoa vahingoittaneessa rivitalopalossa asunnotta jääneille on löydetty tilapäisasunnot. Yhtään ihmishenkeä ei palossa menetetty, mutta kiinteistölle palosta koituneet vauriot ovat laajat.

Palo syttyi myöhään lauantai-illalla toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Vuokrarivitalon yläpohjasta liikkeelle lähtenyt palo tuhosi kolme asuntoa ja neljäs kärsi vesi- ja savuvahingoista. Yksi tuhoutuneista asunnoista oli tyhjillään. Kaikkiaan kiinteistössä on yhdeksän asuntoa sekä varasto- ja saunatilat palossa tuhoutuneiden ja säilyneiden asuntojen välissä. Varasto- ja saunatila säilyi käyttökuntoisena, joskin tiloissa on savun hajua.

Asukkaat, joiden asunnot säästyivät vahingoilta, pääsivät palaamaan koteihinsa nopeasti. Eräs asukkaista kertoo olleensa palon aikaan naapuririvitalossa kyläilemässä ja päässeensä palaamaan kotiin jo aamuyöllä, kun sähköt oli saatu palautettua palolta säästyneisiin asuntoihin.

Kunnanjohtaja Timo Tolppanen kiittelee kunnan teknisen toimen ripeyttä asian hoidossa. Tekninen toimi oli muun muassa välittömästi yhteydessä hyvinvointialueen sosiaalipäivystykseen asukkaiden majoittamiseksi.

–Jälkihuolto onnistui hyvin, mutta toki kodin menettäminen on aina kova paikka, Tolppanen miettii.

Tolppanen pitää todennäköisenä, että palossa vaurioituneet asunnot puretaan, kun viranomaisselvitykset on ensin tehty.

Palanut rivitalo sijaitsee Loimaantiellä. Rivitalo on rakennettu 1980-luvulla ja siihen on tehty peruskorjaus 2 000-luvun alussa. Palaneet asunnot ovat 57 neliöisiä kaksioita.

Hälytys palosta tuli lauantaina kello 23.16 aikaan ja paikalle lähetettiin kaikkiaan 30 pelastuslaitoksen yksikköä.

Oripään SPR on saanut yhteyden kahteen asuntonsa menettäneistä vuokralaisista. SPR:n Oripään osaston puheenjohtajan Tuulikki Lankisen mukaan heihin ollaan myöhemmin uudelleen yhteydessä mahdollisen tarvikekeräyksen tarpeellisuudesta.