Kyrön Minitriathlon oli lempeä kyläkisa

0
Kyrön Minitriathlonissa kisaillaan voitosta ja itseään vastaan jokainen omalla tasollaan. Se tekee kisasta helposti lähestyttävän.(Kuva: Tuomas Honkasalo)

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrössä kisattiin perjantaina teräsmies- ja naistitteleistä, kun kisaajaystävällisillä matkoilla otettiin selvää kanssakisailijoiden kunnosta Minitriathlonissa.

Uintia oli 150 metriä, pyöräilyä 16 kilometriä ja juoksua noin neljä kilometriä. Moni kilpailija tituleerasi Kyrön minitriathlonin lempeäksi ja ystävällismieliseksi matalan kynnyksen tapahtumaksi.

–Olemme halunneet pitää tämän kyläkisana, jota voi rohkeasti lähteä kokeilemaan. Täällä on tilaa tuulikypäräporukalle ja mummopyörällä ajaville, kertoi Susanna Ansio Auranmaan Ladusta ja Polusta viitaten ammattimaisemmin triathlonia harrastavien tuulta ohjaavaan kypärään.

Kuudes Kyrön minitriathlon oli kerännyt paikalle noin 30 osallistujaa. Järjestäjien mielestä yleisömäärä on ollut koko ajan kasvussa.

Viime vuonna lanseerattu joukkuekisa jatkui kolmella joukkueella, mikä oli kolme kertaa enemmän kuin viime vuonna.

–Täällä on vuosi vuodelta enemmän ihmisiä katsomassa ja kannustamassa. Se on otettu ilolla vastaan, kertoi Päivi Pohjola Polku ja Latu -jengistä.

Tapahtuman järjestäminen sujuu jo suhteellisen hyvällä rutiinilla.

–Emme tosin nyt katsoneet kalenterista, että onko jossain muualla kisoja tai miten ne voivat vaikuttaa osallistujamäärään. Näyttää tosiaan olevan esimerkiksi tuo Haukkavuoren haaste huomenna, Ansio kertoi.

45-vuotias Jarno Kuronen on aikanaan harrastanut triathlonia oikein tosissaan. Tallissa kolme vuotta pölyyntynyt triathlonpyörä pääsi pitkästä aikaa lenkille, kun Kuronen starttasi Kyrön minitriathloniin uteliain mielin.

–Kaksi ja puoli viikkoa kävin vähän kävelyllä eli aika nollista tulin kisaan mukaan. Oli vähän sellainen olo, että onkos tässä vielä jotain urheilullista tarinaa tulossa vai pistetäänkö myynti-ilmoitus triathlonkamoista nettiin, Kuronen virnisteli.

–Urheilu on ollut aika lailla tauolla. Iän karttuessa pitäisi toimia oikeastaan juuri toisella tavalla eli kun ikää tulee, niin kehonhuolto on entistäkin tärkeämpää. Liikkuvuuden harjoittaminen on merkittävää. Itselläni on tavoitteena jatkuva liike eli liikutaan lähes joka päivä. Tämä sai sellaisen kipinän syttymään, kertoi Kuronen kisan jälkeen.

Kurosta ilahduttivat Kyrön kisan järjestelyt.

–Täällä on ystävällinen henki ja hyvä tunnelma. Jokainen voi vetää omalla tasollaan eli kaikki voivat osallistua. Eräs ekakertalainen tuossa kyseli minulta vinkkejä ennen kisaa ja juoksuosuudella paahtoi sitten täysillä ohi, Kuronen naurahti.

–Itse kun on panostanut liikkumattomuuteen viime aikoina huolella ja kiloja on liikaa, niin hauskaa tämä vaan silti oli. Vähän melkein itkettikin, kun huomasi, ettei samoihin suorituksiin enää pysty, mutta ei enää kuulukaan. Nyt pitää vaan nauttia, Kuronen analysoi.

Tulokset

Miehet: 1) Petteri Jokinen, Velo Salo, 48.54, 2) Marko Nieminen, Karinaisten Kunto ry, 52.33, 3) Juho Aalto, Oulun Uppopallo, 53.12, 4) Ilari Uusitalo, 55.02,5) Ilpo Kivelä, Turun Urheiluliitto Triathlon, 55.53, 6) Patrik Lehto, 56.38, 7) Ville Rintala, RR-Training Turku, 58.54, 8) Jarno Kuronen, Velo Salo, 1.01.04, 9) Jarkko Jokinen, 1.01.34, 10) Niklas Niskanen, TNSport Somero, 1.02.23, 11) Heikki Kiiski, 1.05.19, 12) Kristian Karnell, RR-Training Turku, 1.08.50, 13) Severi Toivonen, 1.28.11, 14) Peetu Riitamo, 1.28.11

Naiset: 1) Kati Karinharju, TriBaBes Finland, 58.47, 2) Henna Ruohonen, Loimaa, 59.08, 3) Maiju Niemi, Turun Urheiluliitto , 1.02.42, 4) Annika Pöyhtäri, 1.07.41, 5) Venla Kullanmäki, 1.10.13, 6) Maria Saikku, TriBaBes Finland, 1.15.26, 7) Johanna Lehto, TriBaBes Finland , 1.17.16, 8) Mette Peltola, Raision Urheilijat , 1.17.49,

Joukkuekisa: 1) Tuuli, Anna-Kaisa ja Matti Peltola, 47.29,

2) Emilia Holck, Tero Päärni, Markku Salminen, Velo Salo, 48.22,

3) Metsola Iisa, Jani Maja, Miika Uuttu, Team Rynkeby Turku, 51.26