Kyrön sahan purku on loppusuoralla – Sahan tontti on jo herättänyt kiinnostusta

0
Kyrön sahan purkutyöt ovat loppusuoralla. Alueelle on jätetty hyväkuntoisia varastoja ja tontti soveltuu edelleen teollisuuskäyttöön. Ostoaikeissa olevia tontista kiinnostuneita on ilmaantunut, mutta neuvottelut voivat alkaa vasta kun tontti on luovutusvalmiudessa. Kuva: Heidi Nurminen

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrön sahan toiminta loppui viime vuoden syyskuussa. Nyt sahan purkutyöt ovat loppusuoralla ja jäljelle jää lähes tyhjä 20 hehtaarin tontti.

–Purku päättyy syyskuussa, kertoo Metsä Fibren sahaliiketoiminnan tuotantojohtaja Virva Juhola.

Juholan mukaan purku on sujunut turvallisesti ilman suurempia yllätyksiä. Alueelle on jätetty muutama hyväkuntoinen varasto.

Alueella oli 150 vuotta sahatoimintaa, joten tonttimaan kuntoa on tutkittu alueen jatkokäyttöä ajatellen ympäristöselvityksissä. Tulosten mukaan tontti soveltuu jatkossakin teolliseen käyttöön.

–Välittömiä puhdistustoimia ei tarvita, toteaa Juhola.

Tontti on herättänyt kiinnostusta

Hyvällä paikalla, rautatien ja valtatie yhdeksän välissä, sijaitseva tontti on herättänyt kiinnostusta. Juhola kertoo, että ostajaehdokkaita on ilmaantunut. Neuvottelut myynnistä voidaan aloittaa, kun purku on saatu päätökseen.

Pöytyän kunnallakin voisi olla jonkinlaista kiinnostusta alueesta, mutta mitään suunnitelmaa siitä ei vielä ole.

–Jos kunta saa alueen käyttöönsä, voisi siinä nähdä toimijan tai toimijoita, jotka luovat työpaikkoja alueelle, toteaa Pöytyän kunnan kehittämispäällikkö Annukka Tolkki.

Myynti- ja ostosuunnitelmista keskustelu jatkunee niin Metsä Fibren kuin kunnankin tahoilla, kun tontti saadaan luovutusvalmiuteen. Ennen sitä ei Juholakaan voi asiaa enempää kommentoida.