Loimaalaisyritys kaavailee Oripään Tanskilaan aurinkovoimalaa – Rakennustyöt voivat alkaa ensi vuonna

0
Oripään Tanskilankankaalle kaavaillun aurinkovoimalan läheltä kulkee Carunan 110 kV voimalinja. Kuva on otettu Palontieltä.

ORIPÄÄ. Loimaalainen SynRex Oy hakee suunnittelutarveratkaisua tehdäkseen aurinkovoimalan omistamalleen kiinteistölle Tanskilan kylään Oripäähän. Voimala on tarkoitus rakentaa Palontien ja kantatie 41:n väliselle alueelle, jossa on entinen soranottoalue sekä nuorta kasvatusmetsää.

Reilun puolen kilometrin päässä hankealueesta on Oripään sähköasema. Aurinkovoimalan tuottama sähkö on tarkoitus johtaa sinne 20 kV maakaapelilla pellon reunaa sivuten.

SynRex Oy:n Tuomas Pietilä toivoo, että voimalan rakennustyöt alkaisivat ensi vuoden aikana. Hän toteaa paikan olevan aurinkoenergian kannalta erinomainen, sillä rinne viettää loivasti etelään ja lisäksi se on lähellä sähkön kuluttajia. Näillä näkymin aurinkovoimalan paneelien huipputeho asettuu 5–8 MW välille.

Tanskilankankaan aurinkovoimalahankkeen hakemusasiakirjat ovat nähtävillä 31.8. saakka Oripään kunnan teknisessä toimessa. Hankkeesta voi lausua mielipiteitä elokuun loppuun asti. Mielipiteet on toimitettava kirjallisena Oripään tekniselle lautakunnalle.