Pöytyä kasvaa, mutta Marttila kutistuu maakunnan nopeinta tahtia – katso väkilukutiedot lähikunnista ja koko maasta

0
Marttilassa on syntynyt kuluvana vuonna kahdeksan lasta. Kuolleita kunnassa on 15. Myös kuntien välisessä muutossa Marttila on vahvasti miinuksella. Vain maahanmuutto on tuonut tänä vuonna kuntaan lisää väkeä. Kunnassa on suunniteltu Marttilan koulun ja Martintalon alueen liikennejärjestelyjä. Arkistokuva: Marika Timonen.

Pöytyän väkiluku on kasvu-uralla. Kunnan väkiluku on noussut vuoden alusta 16 hengellä. Tilastokeskuksen tiistaina julkaisemista heinäkuun ennakkoväkiluvuista selviää, että kunnan väkiluvuksi lasketaan nyt 8 170.

Pöytyän luonnollinen väestönlisäys on kuluvana vuonna lähes 20 henkeä miinuksella, eli kunnassa kuolee enemmän väkeä kuin uusia syntyy. Kuntien välisessä muuttotaseessa Pöytyä on tänä vuonna hieman miinuksella, joten uutta väkeä kuntaan tulee erityisesti maahanmuuton kautta.

Auranmaan kunnista väkiluku on laskusuunnassa Aurassa, mutta ennallaan Koskella ja pienessä nousussa Oripäässä.

Marttila taas on se, joka näyttää Varsinais-Suomen kunnista kutistuvan kokoonsa nähden nopeimmin juuri nyt. Marttilassa oli heinäkuussa 1 947 asukasta. Se on 31 vähemmän kuin vuoden alussa.

Väkiluku kasvaa 19 varsinaissuomalaisessa kunnassa ja vähenee kuudessa. Kahdessa kunnassa heinäkuun lopun väkiluku oli sama kuin vuoden alussa.

Kokoonsa nähden kovin kasvuvauhti Varsinais-Suomessa on Vehmaalla, jossa väkiluku on kasvanut 36 henkilöllä vuoden alusta. Se on prosentuaalisesti iso muutos 2 264 asukkaan kunnassa.

Toinen yli prosentin kasvuvauhtiin tänä vuonna ehtinyt paikkakunta on Raisio. Siellä väkimäärä on noussut 267 henkilöllä vuoden alusta, kun heinäkuun väkiluku oli 25 209 henkilöä.

Lukumääräisesti tarkasteluna isoimmin Varsinais-Suomessa kasvaa luonnollisesti Turku. Tilastokeskuksen heinäkuun ennakkotilasto antaa Turun väkimääräksi 198 676, mutta elokuussa Turku pääsi jo yli 200 000 rajapyykin. Digi- ja väestötietoviraston mukaan 3. elokuuta turkulaisia olisi ollut 200 174. Tilastokeskuksen luvut valmistuvat ja tarkentuvat huomattavalla viiveellä.

Kaarinassa uusia asukkaita on lähes 340 enemmän kuin vuoden alussa.

Lukumääräisesti eniten asukkaita Varsinais-Suomessa on kuluvana vuonna menettänyt Uusikaupunki, jossa väkiluku on laskenut 63 hengellä.

Suomen väkiluku oli heinäkuun lopussa 5 581 767, kertoo Tilastokeskus. Väkiluku kasvoi tammi–heinäkuun aikana 17 797 hengellä. Väestönkasvua ylläpiti muuttovoitto ulkomailta, sillä maahanmuuttoja oli 26 922 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 9 038 vähemmän kuin kuolleita.

Tammi–heinäkuun aikana syntyi 25 152 lasta eli 1 154 lasta vähemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2022. Kuolleiden määrä oli 34 190, mikä on   019 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Heinäkuun ennakkotilaston mukaan ulkomailta muutti Suomeen tammi–heinäkuussa 33 554 henkeä ja Suomesta muutti pois 6 632 henkeä. Maahanmuuttoja oli 9 440 enemmän ja maastamuuttoja 1 397 vähemmän kuin edellisvuoden tammi–heinäkuussa. Suomen kansalaisia maahanmuuttajista oli 3 931 ja maastamuuttajista 4 002 henkeä.

Kuntien välisiä muuttoja kertyi tammi–heinäkuun aikana 145 184. Edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna kuntien väliset muutot vähenivät 13 871 muutolla.