Sylvia ruuhkautti hätäkeskuksen: Koskella kaatunut puu siivottiin siviilivoimin

0
Sylvia-myrsky on jo aiheuttanut runsaasti vahingontorjuntatehtäviä. Koskella tuuli riepotteli puun poikki Hämeentiellä. Kuva: Simo Päivärinta.

KOSKI. Tiistainen Sylvia-myrsky riepotteli myös Auranmaata ja useampia puita kaatui etenkin Kosken ja Marttilan suunnalla. Kova tuuli muun muassa katkaisi puun poikki Hämeentiellä Koskella aamupäivällä ja kaatoi kaksi mäntyä sähkölinjan päälle Huovintiellä. Talolan koululla pihapuu katkesi ja kaatui leikkimökin päälle. Hämeentiellä Myllysillan kohdalle kaatunut puu jouduttiin poistamaan siviilivoimin, koska ruuhkautuneeseen hätäkeskukseen ei paikalla olleen kuvaajan mukaan saatu yhteyttä.

Sylvia-myrsky aiheutti runsaasti vahingontorjuntatehtäviä lounaisessa Suomessa. Puolenpäivän aikaan Tilannehuonekin kaatui ja Carunan vikapalvelu ruuhkautui. Sähkökatkoiltakaan ei vältytty. Esimerkiksi puoli yhden tienoilla oli Koskella reilu parikymmentä taloutta vailla sähköjä.

Iltaa ja yötä kohden tuuli heikkeni, mutta keskiviikkoaamulla jouduttiin Marttilassa Simalantiellä raivaamaan tielle kaatunut puurypäs.

Talolan koulun pihakoivu katkesi ja kaatui leikkimökin päälle. Kuva: Simo Päivärinta.
Huovintiellä Koskella sähkölinjan päälle kaatuneet männyt kaatoivat myös sähkötolpan. Kuva: Simo Päivärinta.

 

Uutista päivitetty tiistaina kello 12.42 ja keskiviikkonan kello 11.26. Alkuperäisestä uutisesta muutettu myrskyn nimi Sylvistä Sylviaksi.