Yhtenäisen Pöytyän rakentaminen on epäonnistunut

0

Pöytyän ja Karinaisten kunnat liitettiin yhteen vuonna 2005. Neljä vuotta myöhemmin mukaan tuli Yläne. Tällä porukalla on siis yritetty rakentaa yhteistä verkostokuntaa kohta viisitoista vuotta. Tulokset eivät ole kovin mairittelevia. Vanhat Karinaisten ja Pöytyän alueet ovat sulautuneet jonkun verran yhteen, mutta varsinkin Yläneellä koetaan jatkuvasti, että yläneläisiä syrjitään. Politiikassa vanhat kuntarajat näkyvät hyvin selvästi. Tämän voi kuka tahansa tarkistaa viime kunnallisvaalien tuloksista.

Viime keväänä virisi taas keskustelu tasapuolisuudesta, kun valtuusto teki päätöksen, jonka mukaan Yläneen vanha kunnantalo laitetaan myyntiin, jos sille ei löydy suurimman osan kuluista kattavia vuokralaisia. Yllättävää ei ole, ettei vuokralaisia ole löytynyt. Onkin mielenkiintoista nähdä, löytyykö talolle ylipäätään ostajaa jos ja kun se menee kohtapuoliin myyntiin.

Yläneellä on vedottu siihen, että yhdistykset tarvitsevat vanhaa kunnantaloa kokoontumistilakseen. Pitää kuitenkin muistaa, että Yläneellä on Luontokapinetti, jota voisi käyttää kokoontumisiin nykyistä paljon enemmän. Se ei toki ole aivan keskustassa, mutta ei se ole kaukanakaan.

Pöytyällä pitäisi nyt toden teolla paneutua siihen, miten vanhat kuntarajat saataisiin häivytettyä ihmisten mielistä ja sulle-mulle ja tolle politiikasta päästäisiin eroon. Hyvinvointialue näet pitää todennäköisesti huolta siitä, että lopetettavia palveluita ja tyhjiä kiinteistöjä tulee lähivuosina lisää.