Auran, Pöytyän, Liedon ja Loimaan kuntajohtajat vetoavat valtatie 9:n parantamiseksi

0
Leveäkaistateistä on luovuttu ympäri maata, mutta Liedon ja Auran välillä sellaisella huristellaan edelleenkin. Kuva: AVL:n arkisto / Asko Virtanen

YSITIE. Auran, Pöytyän, Liedon ja Loimaan kuntajohtajat vetoavat eduskuntaan pikaisten toimenpiteiden suorittamiseksi valtatie 9:n kriittisten turvallisuusuhkien poistamiseksi. Kunnanjohtajat toimittavat vetoomuksen eduskuntaan tiistaina.

Yhtenä kriittisenä kohtana vetoomuksessa mainitaan Liedon aseman ja Auran välinen leveäkaistatie, jota kuvaillaan kirjoituksessa liikenteen ”villiksi länneksi”.

–Molempiin suuntiin samanaikaisesti tehtävät ohitukset tai jatkuva ajaminen keskiviivalla on arkipäivää, vetoomuksessa sanotaan.

Vetoomuksessa muistutetaan, että suunnitelmat Lieto–Aura-välin nelikaistaistamiseksi ovat olemassa ja puuttuva 10 miljoonan euron rahoitus tulisi pikaisesti osoittaa hankkeen toteuttamiseen.

Vetoomuksessa kiinnitetään erityistä huomiota myös valtatien vaarallisen huonoon kuntoon Auran ja Pöytyän välillä.

–Päällystevaurioita – reikiä, railoja, kuoppia ja huonoksi menneitä paikkauksia – on niin paljon, että todellisena riskinä on autojen rikkoutuminen ja vaaratilanteet, kun huonoimpia kohtia yritetään väistellä joko tien laitaan tai keskiviivan yli, vetoomuksessa kirjoitetaan.

Vetoomuksessa toivotaan päällysteen uusimista Lieto–Loimaa-välille, mutta akuutein tarve on Aura–Pöytyä-välin uudelleen päällystämiselle.

Vetoomus lähti tiistaina kaikille Varsinais-Suomen kansanedustajille, liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranteelle, liikennevaliokunnan puheenjohtaja Jouni Ovaskalle ja Pro Ysitien kansanedustajaverkoston puheenjohtajaksi lupautuneelle Aleksi Jäntille.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Auran kunnanjohtaja Terhi Källi, Pöytyän kunnanjohtaja Mika Joki, Liedon kaupunginjohtaja Mika Ingi ja Loimaan kaupunginjohtaja Jari Rantala.