Kaidanojan Kartanolla on kymppisynttärit

0
Outi Kukolan syliin päässyt karhu on leikkihuoneen suosituin kaveri.

PÖYTYÄ/Yläne. Hotelli-ravintola Kaidanojan Kartano Yläneellä täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Yritys on sisarusten Outi ja Jyrki Kukolan yhteinen. Ruokapuolesta pitää huolta Kulhuan Paakari, joka on Jyrki Kukolan yritys.

–Vanhainkoti muutti uusiin tiloihin vuonna 2012 ja kiinteistö tuli myyntiin. Ajattelimme, että tästähän saisi vaikka mitä, Outi Kukola kertoo.

Ja toden totta. Rinnetontilla sijaitsevassa rakennuksessa on 2000 neliötä, tontilla on kokoa neljä hehtaaria.

–Rakennus lämpiää öljyllä ja sähköllä. Ilmalämpöpumput vähensivät öljyn kulutusta kolmanneksella eivätkä ne ole sähkösyöppöjä. Kiinteät kulut ovat yllättävän pienet, mutta kiinteistövero on suuri kun neliöitä on niin paljon, Outi Kukola kertoo.

Rakennukseen on tehty mittavat remontit, joten korkojen nousulla on suuri merkitys.

Ruokaa takaovelta

Kukola myöntää, että viime vuodet ovat olleet vaikeita.

–Korona oli todella vaikeaa aikaa. Onneksi ruokaa sai myydä takaovelta. Silloin uskolliset asiakkaat olivat meidän pelastus, Kukola kertoo.

Koronan aikana kotimaan matkailu väheni huomattavasti eikä se ole toipunut täysin entiselleen. Arkilounasta Kaidanojalla ei ole, mutta viikonloppulounaat ovat suosittuja. Asiakkaita tulee noin kuudenkymmenen kilometrin säteellä eli Turusta saakka.

Erilaiset juhlat ja kokoukset ovat myös tärkeitä meille. Käytössä on muun muassa 100 hengen juhlasali, 50 hengen pienempi kokous- ja juhlatila sekä saunakabinetti. Hotellihuoneita on eri kokoisia. Hotelli toimii ovikoodilla eli varsinaista vastaanottoa ei tarvita.

–Visio siitä, että ihmiset hyödyntäisivät täällä Kulhuan paakarin pitopalvelua ja jäisivät sitten yöksi, on pitkälti toteutunut, Outi Kukola kertoo.

Tärkeät tapahtumat

Vilkkaimmillaan Kaidanoja on erilaisten tapahtumien aikaan.

–Tanssileirin aikaan meillä on täyttä, samoin Okran. Kaidanoja on myös koiraharrastajien suosiossa, sillä lemmikit saa tuoda sisätiloihin.

Hengästyttävästä palveluvalikoimasta huolimatta Outi Kukolalla on Kaidanojan Kartanon pyörittämisen lisäksi päivätyö Turussa.

–Onneksi on ollut päivätyökin, kun välillä on ollut hiljaista. Toiminta painottuu viikonloppuihin ja pystyn aika joustavasti ottamaan vapaita. Sekin helpottaa paljon, että meillä on selkeä työnjako, että minä hoidan rakennuksen sisäpuolen ja Jyrki ulkopuolen, Kukola kertoo.

Iloa ”harrastuksesta”

Yrittämisen ja palkkatyön yhdistäminen merkitsee sitä, ettei vapaa-ajanongelmia tarvitse miettiä. Toisaalta yrityksen pyörittäminen tuo iloa.

–Tykkään palvella asiakkaita ja tehdä heille omannäköisiään juhlia. Sisustamisesta ja somistamisesta olen myös tykännyt aina ja sitäkin pääsen tässä työssä tekemään, Outi Kukola sanoo.

Lähitulevaisuudessa ei ole suunnitelmissa ryhtyä kokopäiväiseksi yrittäjäksi, mutta toiveita ja tavoitteita toki on.

–Toivottavasti tulevaisuudessa on enemmän kokonaisvaltaisia juhlia, että isommat ryhmät löytävät meidät ja käyttävät niin kokoustiloja, pitopalvelua kuin majoitustakin, Kukola miettii.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän