Kyrön Palloseura, Pöytyän Urheilijat ja Oripään Urheilijat kamppailevat nyt samassa salibandylohkossa

0
Salibandykausi alkaa auranmaalaisittain todella mielenkiintoisesti, sillä Pöytyän Urheilijoiden ja Oripään Urheilijoiden lisäksi samassa lohkossa pelaa nyt myös KyPSin joukkue (kuvassa). Vaikka kausi kolmosdivarissa on KyPsille ensimmäinen, ei joukkue suinkaan lähde kauteen nöyristellen. Kuva: Timo Kesti.

SALIBANDY. Tällä kaudella auranmaalaisessa salibandyssa on mielenkiintoinen tilanne, kun Pöytyän Urheilijat, Kyrön Palloseura ja Oripään Urheilijat kamppailevat toisiaan vastaan samassa lohkossa miesten 3. divisioonassa. Kauden aikana onkin luvassa useita paikallispelejä.

OU JA PöU ovat jo muutaman kauden pelanneet 3. divisioonaa, kyröläisjoukkue puolestaan on ollut kasassa vain kaksi kautta ja molemmat kaudet ovat päättyneet nousuun sarjaporrasta ylöspäin. Kohtaamisia odotetaan jokaisen joukkueen leirissä vesi kielellä.

–Paikallispelit herättävät isoja tunteita ja on hienoa päästä pelaamaan niitä. Tällaista tilannetta ei ole aiemmin Auranmaalla ollut, KyPSin maalivahti Jouni Savonen tiivistää.

–On hienoa, että tässä lähettyvillä on kolme hyvää joukkuetta. Ne ovat varmasti joukkueelle kauden tärkeimpiä yksittäisiä pelejä. Kyllä tämä kertoo sen, että alueella riittää pelaajia ja täällä tehdään jotain asioita hyvin, toteaa PöU:n valmentaja Jesse Sandell.

–Etenkin KyPS-pelejä odottaa mielenkiinnolla. Siellä on pari Oripäässä aiemmin pelannutta pelaajaa. Varmasti tulee tunteikkaita pelejä, ennustelee oripääläisten joukkueenjohtaja ja itsekin pelaava Lasse Pietilä.

12:n joukkueen lohkon muut edustajat tulevat Turusta, Salosta, Mynämäeltä, Forssasta ja Nousiaisista. Verrattuna viime kauteen PöU:n nuorista, pääosin parikymppisistä pelaajista koostuva runko on säilynyt hyvin kasassa, Kokeneempi KyPS on saanut riveihinsä muutamia lisäyksiä ja OU on puolestaan vahvistanut kesän aikana hyökkäystään. Jokaisella ryhmällä on omat reseptinsä pärjäämiseen.

–Joukkueen vahvuus on ollut jo pitkään urheilullisuus ja puolustus, Sandell ynnäilee.

–OU:n yhtenäinen puolustuspeli tulee varmasti olemaan vahvuus tällä kaudella, Pietilä pohtii.

–Meillä on todella hyvä joukkuehenki ja jaksamme tehdä töitä. Olemme pärjänneet sillä ja sitä lähdetään jatkamaan tällä kaudella, mietiskelee KyPSin puolustaja Juuso Nieminen.

Joukkueiden kauteen valmistautumiset poikkeavat toisistaan jonkin verran. Pöytyän kesäharjoitteluun vaikutti se, että pelaajia on ollut armeijassa, mutta motivaatiota on kuitenkin riittänyt. Oripään joukkueen valmistautuminen sarjakauteen on poikkeuksellisen lyhyt ja keskittyy aivan kauden alkuun. KyPS puolestaan on vetänyt pidemmän harjoituskauden: joukkue aloitti lajiharjoittelun heinäkuun loppupuolella. PöU ja KyPS osallistuivat kauden alla Suomen Cupiin, jossa molempien ryhmien tie tyssäsi tappioihin ensimmäisellä kierroksella tiukkojen vääntöjen jälkeen. Tavoitteet ovat alueen joukkueilla korkealla ja sarjanousuakin väläytellään.

–Tavoitteena on olla viiden parhaan joukossa ja kärkikahinoissa, OU:n Pietilä lausuu.

–Joukkueen tavoite on olla selkeästi keskikastin yläpuolella. Jos pari kautta sitten joukkue oli 2. divisioonan nousukarsinnoissa ja viime vuonna jäätiin pisteen päähän siitä, niin uskon että tavoite on ihan hyvä, tuumailee puolestaan PöU:n Sandell.

Ja vaikka KyPS on juuri noussut 3. divisioonaan, on sillä jo nousu mielessä.

–Uusi sarja asettaa aina omat haasteensa, mutta kyllä me näkemykseni mukaan lähdemme tavoittelemaan nousua. Se on todella ison työn takana, mutta sen eteen painetaan hommia, KyPSin Savonen paaluttaa.
Jere Hellsten

OU:n miesten kausi käynnistyy lauantaina 16.9. Forssassa. PöU:n ja KyPSin miehet aloittavat sarjakauden lauantaina 23.9. Nousiaisissa. PöU:n naisten kausi starttaa 24.9. Salossa.


PöU:n naisten joukkue uudistui

Naisten 2. divisioonassa paikallista väriä on jo parin kauden ajan edustanut Pöytyän Urheilijat. Joukkue on kokenut muutoksia verrattuna viime kauteen, mutta uuteen sesonkiin lähdetään positiivisella mielellä.

–Joukkue on uudistunut lähes kokonaan, on uusi valmennus ja pelitapa. Myös nuorempia pelaajia on noussut mukaan naisten joukkueeseen, kertoo joukkueen pelaajistoon kuuluva Noora Heikman-Riikonen.

Joukkueen vahvuuksia ovat juniorien pallollinen taitavuus ja vanhemman ikäpolven kokemus. Kauden tavoitteet ovat selkeät.

–Säilyttää sarjapaikka suoraan 2. divisioonassa ja saada juniorit hyvin toimintaan mukaan, Heikman- Riikonen tuumaili.