Tulevaisuutta rakentava valtuusto

0

Marttilassa pitkään vireillä ollut hengailukatos alkaa olla valmis. Hanke on hyvä esimerkki siitä, miten demokratia ja paikallinen yhteistyö voi toimia. Toive katoksesta nousi esille nuorille tehdyssä kyselyssä, toteutus tehtiin yhteistyössä paikallisen yrittäjän ja talkoolaisten kanssa.

Kuntiin on luotu nuorisovaltuustojärjestelmä, joka parhaimmillaan toimii hyvin niin kuin Marttilasta nähdään. Nuorisovaltuustojen asema vaihtelee kuitenkin kunnittain paljon. On kaikkien kuntalaisten ja kunnan tulevaisuuden etu, että nuorisovaltuustolle ja nuorisovaltuutetuille annetaan mahdollisimman paljon vaikutusvaltaa.

Nuorison ongelmat ovat viime aikoina nousseet puheenaiheeksi myös maaseutupaikkakunnilla. Marttilan naapurissa Paimiossa joidenkin nuorten pahoinvointi ja väkivaltainen käyttäytyminen on merkittävä ongelma. Ongelmanuorten ongelmia on tietysti pyrittävä ratkaisemaan, mutta unohtaa ei saa myöskään nuorten enemmistöä, jolla menee hyvin. Suurin osa nuorisosta on erittäin fiksua.

Nuorten hyvinvoinnin ja viihtymisen eteen pitää tehdä kaikki mahdollinen. Se on tietysti tärkeää jo aivan sinällään, mutta myös tulevaisuuden kannalta. Maaseudun väen vähenemiseen tarjotaan ratkaisuksi usein – ja aivan oikein – maaseutumaisen asumismuodon hyvien puolien saattamista kaupunkilaisten korviin. Aivan yhtä tärkeää on kuitenkin se, että mahdollisimman moni nuori jäisi asumaan kotikuntaansa myös aikuistuttuaan tai vähintäänkin palaisi takaisin opintojen jälkeen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän