Yläneen kirkkokuoro juhlistaa 100-vuotista taivaltaan konsertoimalla tulevana sunnuntaina kotikirkon suojissa

0
Yläneen kirkkokuoro kuvattuna Pyhäjärven rannalla olevassa Rantapappilassa kuoron kesäpäivän vieton yhteydessä.

PÖYTYÄ / Yläne. Yläneen kirkkokuoro täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Aikojen saatossa kuoron riveissä on laulanut yhteensä satoja laulajia. Pitkäaikaisia kuoronjohtajia ovat olleet Sulo Holtari, Ilmari Tuomola ja Alberto Peltonen Galindo, joka on johtanut kuoroa vuodesta 1998.

Seurakuntien kuorot ovat naisvaltaisia, mutta Yläneellä kuoro on perinteisesti ollut myös miesten harrastus. Monissa yläneläisperheissä lauluinnostus kulkee suvussa, jopa kolmessa peräkkäisessä polvessa. Yläneen kirkkokuoron ikärakenne on nuorempi kuin seurakuntien kuoroissa keskimäärin.

– Aloitimme kirkkokuoron juhlavuoden ensimmäisenä adventtina viime vuoden lopulla ja päätämme juhlavuotemme sunnuntaina 5.11. konserttiin, jossa kuulemme Yläneen kirkkokuoron lisäksi paikallisia kuoroja ja musiikkiryhmiä, Yläneen kirkkokuoro ry:n puheenjohtaja Elisa Niittymaa kertoo.

Toukokuun lopulla kuoro järjesti Yläneen torille Suvivirsi-tapahtuman, jossa esiintyi toistakymmentä musiikkiryhmää. Siitä on Niittymaan mukaan toivottu jokakeväistä toriperinnettä.

Juhlavuoden huippuhetkiä on tulevan sunnuntain yhteiskonsertti Inkeri ja Kyösti Mäkimattilan kanssa Yläneen kirkossa kello 15. Konsertin teema Kotikirkon suojissa kertoo siitä, että monet sukupolvet ovat kantaneet lapsensa kasteelle ja vainajansa Pyhän Olavin kirkkoon. He ovat kumartuneet saman alttarikaiteen ääreen vihille. Kirkkovuoden juhlissa mukana on ollut usein myös seurakunnan kuoro.

Yläneen kirkkokuoron tulevaisuus näyttää valoisalta. Paikkakunnalla on useita musiikkia harrastavia lapsia ja nuoria. Esimerkiksi poppimessu keräsi monenikäisiä esiintyjiä lukiolaisista lähes kahdeksankymppisiin.

Yläneen kirkkokuoron juhlakonsertti sunnuntaina 24.9. kello 15 Yläneen kirkossa teemalla Kotikirkon suojissa. Kirkkoon pääsee tuntia ennen konsertin alkua. Ohjelmamaksu on 10 euroa.