Aurassa kokeillaan koulun ylijäämäruoan jakelua – Mukaan tarvitaan uusia vapaaehtoisia

0

AURA. Suomen Punaisen Ristin Auran osasto kokeilee yhteistyössä Auran kunnan kanssa Auran yhtenäiskoululla ylijäämäruokajakelua. Ruokajakelu on tarkoitus aloittaa marraskuussa ja sitä tullaan tekemään kahtena päivä viikossa. Kokeilun on määrä kestää loppusyksyn ajan.

Koulujen ylijäämäruoan jakaminen on todettu toimivaksi malliksi monella paikkakunnalla. Se on myös SPR Varsinais-Suomen piirin ruoka-avun projektityöntekijä Miika Norron mukaan erittäin pidetty vapaaehtoistehtävä.

–Olemme saaneet todella positiivista palautetta vapaaehtoisilta ympäri maakunnan. Ruokajakelu on merkityksellinen tehtävä, kun tietää, ettei ruoka mene hukkaan vaan tulee ekologisesti hyötykäyttöön. Parasta vapaaehtoistehtävässä on kuitenkin ihmisten kohtaaminen, Norro sanoo SPR:n tiedotteessa.

Jotta ruokajakelu saadaan onnistumaan, tarvitaan lisää vapaaehtoisia. Vapaaehtoistehtävä ei vaadi pitkää sitoutumista: yksi vuoro kestää noin tunnin ja vuorot voi valita oman aikataulun mukaan.

Auran yhtenäiskoululla järjestetään 30. lokakuuta infotilaisuus vapaaehtoistehtävästä kiinnostuneille. Tilaisuudessa kerrotaan tarkemmin vapaaehtoisuudesta ja annetaan samalla lyhyt perehdytys ruokajakelussa toimimiseen.

Paikalle voi tulla myös vain kuuntelemaan, vaikkei osallistuminen ruokajakeluun olisikaan vielä varmaa.

 

Infotilaisuus ruokajakelusta maanantaina 30.10. klo 14 Auran yhtenäiskoulun ruokasalissa (Urpontie 2, Aura). Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumisia viimeistään 27.10. SPR:n Miika Norrolle: miika.norro@redcross.fi tai 040 489 5754. Tilaisuudessa on myös mahdollista varata vuoroja marraskuussa alkavaan ruokajakeluun.