Lentopallonaiset tekivät paluun – Oripäässä lentopalloillaan jälleen naisten kolmossarjaa

0
Oripään lentopallonaisilla on vain yhdet yhteiset treenit viikossa ihan aikataulusyistä, sillä peliporukka on levittäytynyt maantieteellisesti laajahkolle alueelle. Ensimmäisen pelinsä joukkue pelaa sunnuntai-iltana 8.10. Kosken Kaikua vastaan. Kuva: Tuomas Honkasalo

LENTOPALLO. Oripään Urheilijoiden lentopallon naisten edustusjoukkuetta ei ole muutamaan vuoteen saatu kasaan, mutta aktiivisen ja riittävän aikaisen alkuvalmistelun jälkeen joukkue saatiin täksi kaudeksi taas Varsinais-Suomen lentopallokentille.

Aktiivisena kokoonkutsujana on toiminut Anu Pajula, joka on pitkään ollut mukana lentopallossa eri rooleissa ja toimii nyt joukkueen kapteenina.

–Anu soitteli minulle jo varmaan helmikuussa, että pitäisikös koittaa saada joukkuetta kasaan Oripäähän ja itse innostuin heti, Anna Kela kertoo.

Auralainen Kela pelasi toissakauden Ruskolla.

–Korona-aikaan pelit hieman hyytyivät ja moni seuran oma juniori lähti muualle opiskelemaan, niin silloin homma hiipui siihen, mutta nyt lähdetään uudella innolla peleihin, Pajula hehkuttaa.

Joukkue saatiin kasaan täpärästi juuri ennen kauden alkua.

–Kun ruvettiin puuhaamaan ja kyselemään, niin jossain kohtaa homma alkoi toimimaan jo itsekseenkin eli minuun otettiin yhteyttä ja kysyttiin, että pääseekös mukaan pelaamaan. Osa porukasta jouduttiin kyllä hieman haalimaan Pöytyä–Aura–Loimaa-akselilta, Pajula kertoo.

Joukkue on nuori, mutta mukana on muutama kokeneempi konkari tuomassa vakautta.

–Kyllä minun mielestäni meidän tavoitteemme on ylemmässä jatkosarjassa. Katsotaan sitten, miten pelit menevät, Kela hymyili.

Pori, Rauma, Koski ja Koijärvi pelaavat Oripään kanssa samassa kolmossarjan aluelohkossa. Syksyllä pelataan kaksinkertainen sarja eli pelit pelataan kotona ja vieraissa jokaista joukkuetta vastaan. Varsinais-Suomessa on muitakin aluelohkoja, joiden joukkueita kohdataan kevään jatkosarjoissa. Nelossarjaa ei enää ole, eli kolmossarja on niin sanotusti alin sarja tällä hetkellä, joskin kolmossarjassa on Suomen mittakaavassa runsaasti joukkueita.

Naisia valmentavat tällä kaudella Henri Virtanen ja Janne Kuusinen. Ensimmäinen harjoitusottelu Kosken Kaikua vastaan päättyi tasapeliin. Ensi sunnuntaina Koski kohdataan uudestaan sarjan avauksessa, joka pelataan Oripäässä.

–Itse olen sen verran vanha, ettei ole mitään suuria tavoitteita, mutta nuorilla on varmasti nälkää. Ollaan kuitenkin sen verran vähän ehditty pelata yhdessä, että joukkuedynamiikka täytyy hioa vielä. Lentopallo on niin herkkä laji, että täytyy antaa tämän kehittyä syksyn mittaan ja katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi, Pajula pohtii.

Koviksi nimiksi Pajula mainitsee Susanna Tammisen ja passari Oona Välilän.

–Meillä on teknisesti tasainen joukkue eli siitä on hyvä rakentaa. Nuorten tekniikka kehittyy vielä kauden aikana. Vaikka meidän konkareiden tekniikka ei enää juuri kehity, niin tuomme sitten henkistä voimaa peleihin, sillä lentopallo on myös tosi psyykkinen peli. Hermon täytyy kestää, Kela analysoi.

Joukkueella on vain yhdet treenit viikossa.

–Jokainen hoitaa oman kuntotreeninsä. Sunnuntaitreeneissä harjoitellaan nimenomaan yhteispeliä, Pajula kertoo.

Pajula toimii joukkueen ikäpresidenttinä. Nuorin pelaaja on 16-vuotias Jenna Heinonen.

–Meidän pelejä helpottaa, että kaikilla on tuttuja joukkueessa. Kaikki eivät välttämättä ole vielä tuttuja toisilleen, mutta kaikilla on joku tuttu joukkueessa, Kela kertoo.

Tavoitteet asetetaan aina kausi kerrallaan.

–Mennään nyt tämä kausi ja katsotaan sitten ensi kautta erikseen ja selvitetään, kuinka hioudutaan yhteen, Kela ja Pajula kertovat.
Tuomas Honkasalo


Oripään Urheilijoiden naisten lentopallojoukkueen kauden avaus pelataan sunnuntaina 8.10. klo 19.30 Oripään liikuntahallissa Kosken Kaikua vastaan.