Oripään ”Mahdollisuuksien aukiolle” ehdotetaan puistomaista torialuetta – Alueelle tulossa jo ITE-taidetta

0

ORIPÄÄ. Oripään tekninen lautakunta ehdottaa puretun liikekeskuksen tilalle puistomaista torialuetta. Lautakunta käsitteli kunnanhallituksen pyynnöstä kuntalaiskyselyssä liikekeskuksen tontin tulevasta käytöstä saatuja ehdotuksia ja teki niiden pohjalta esityksen alueen kehittämisestä.

Kuntalaiskyselyyn vastauksia tuli runsaasti, 90 kappaletta (AVL 21.4.). Useissa vastauksissa ehdotettiin puistoa, mutta myös asuinrakennuksia tai rakennusten ja puiston yhdistelmää. Teknisen lautakunnan ehdotuksessa pyritään huomioimaan kaikenikäisten kuntalaisten mahdollisuus viettää aikaa alueella.

Teknisen johtajan Miika Hämäläisen mukaan alueen rakentamisen aikataulua ei ole lyöty lukkoon, vaan asiassa edetään rauhassa. Toteutukseen vaikuttaa hänen mukaansa moni asia, kuten esimerkiksi kaavoitus.

–Ihan tuosta vaan homma ei pyörähdä käyntiin, Hämäläinen toteaa.

Puretun liikekeskuksen alueella, ”mahdollisuuksien aukiolla” kuitenkin tapahtuu jo lauantaina 14.10., kun pöytyäläisen ITE-taiteilija Kyösti Iitin luovuttama patsas paljastetaan. Kello 14.10 alkavassa tilaisuudessa Iitti esittelee patsaan ja lisäksi tilaisuudessa kuullaan kunnanjohtaja Timo Tolppasen ja kansanedustaja Annika Saarikon puheet sekä Juho Simolan musiikkiesityksiä.

Kyösti Iitin patsaan luovutus- ja paljastustilaisuus 14.10. kello 14.10 Oripään puretun liikekeskuksen alueella osoitteessa Turuntie 1.