Marttilassa mietitään, millä keinoin vanhusten asuntoja saataisiin viilennettyä helteiden aikaan

0
Marttilassa tutkitaan, millä keinoin vanhusten asunnot saataisiin pidettyä helleaikaan viileinä ja mitä tarvittavat viilennyslaitteistot maksaisivat.

MARTTILA. Kunnan tekninen toimisto ryhtyy kartoittamaan huoneisto- ja talokohtaisia laitteistoja, joilla Suvirannan palvelukeskuksen vieressä olevia vanhusten asuntoja voitaisiin viilentää kesäaikaan.

Asia lähti liikkeelle perussuomalaisten valtuustoryhmän 26.6. tekemästä valtuustoaloitteesta. Siinä todetaan, että kunnan omistamiin vanhustenasuntoihin pitäisi asentaa viilentämiseen tarvittavat laitteet, kuten ilmalämpöpumput tai jokin vastaava systeemi.

Aloitteen allekirjoittajien mielestä toimenpiteisiin tulee ryhtyä pikimmiten, jotta vanhusten hoitopaikat säilyisivät Marttilassa nykyisen hyvinvointialueen aikana.