Valotaiteilijan ja lasten luovuus yhdistyy pahvikaupungissa

0
Lasten luomasta ja rakentamasta pahvikaupungista valaistaan hieno valoteos. Aapo Kiiski ja Susanna Haakana rakensivat kaupunkiin koulua, Mikael Raitanen lentokenttää.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Valotaiteilija Antti Kulmalan ja lasten yhteistyössä luomaa pahvikaupunkia pääsee perjantai-illalla kello 18–20 aikaan ihailemaan Mäkiäisten työväentalolle. Kulmala valaisee lasten syyslomaviikon puuhailuna Mäkiäisten saliin rakennetun kaupungin.

Pahvikaupunkia on ollut rakentamassa kahdeksan alakoululaista. Rakennustöiden parissa lapset ovat olleet päivittäin pari tuntia.

Aapo Kiiski kertoo tehneensä Hesburgerin sekä yhdessä Susanna Haakanan kanssa koulun. Jesse Nieminen ja Mikael Raitanen puolestaan ovat tehneet lentokentän ja juna-aseman. Heidän kaikkien mielestä pahvista rakentaminen on ollut tosi kivaa.

–En ole aiemmin tehnyt tällaista, Aapo kertoo, mutta toteaa, ettei ollut vaikea keksiä, mitä rakentaisi.

Lasten luovissa käsissä pahvikaupunkiin on rakentunut monenlaista rakennusta. Kun rakennukset vielä valaistaan värikkäin ja vaihtuvin valoin, luvassa on hieno taide-elämys. Valaistu pahvikaupunki on myös esimakua Pöytyän joulukalenterista, jonka Kulmala tulee toteuttamaan Vanhan Vehnämyllyn seinään.

Valaistu pahvikaupunki näytteillä Mäkiäisten työväentalolla perjantaina 20.10. kello 18–20.

Jesse Nieminen ja Mikael Raitanen rakensivat pahvikaupunkiin juna-asemaa ja lentokenttää.