Villen Jotokseen ilmoittautui ennätysmäärä osallistujia

0
Villen Jotoksella on vuosien saatossa ratkottu monia erikoisiakin tehtäviä. Vuonna 2020 taiteiltiin muun muassa kottikärrylankulla. Kuva: AVL:n arkisto/Tuomas Honkasalo

ORIPÄÄ. Perjantaina 27.10. yhdeksättä kertaa järjestettävä Villen Jotos houkuttelee Oripään metsiin jälleen ennätysmäärän osanottajia. Joukkueita on ilmoittautunut 109 eli viisitoista enemmän kuin viime vuonna.

Tapahtuman suojelijana toimii Porin prikaatin apulaiskomentaja, eversti Marko Kivelä. Kisaajat lähtevät maastoon kymmenen kilometrin pituiselle lenkille kello 18. Tapahtuma alkaa kuitenkin jo kello 17.30 kenttähartaudella, jonka pitää Porin prikaatin pastori Risto Katila. Paikalla on myös sotilaskotiauto, josta saa kahvia ja munkkeja kello 17–19.30.

Arvion mukaan ensimmäiset joukkueet ovat maalissa noin kello 21 ja viimeiset puoliltaöin. Joukkueet lähtevät kolmen minuutin välein. Rasteja on kymmenen kilometrin reitillä kymmenen eli keskimäärin kilometrin välein.

–Kyseessä on todennäköisesti Suomen suurin harrastejotos. Iso kiitos talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille, jotka ovat lähteneet hyvin mukaan tapahtumaan, kertoo Ville Auramaa nimikkojotoksestaan.