Hiihtokausi pääsi jo alkamaan

0
Oripään lentokentän maastossa pääsee jo hiihtämään kummallakin tyylillä. Kuva: Reijo Stenius.

AURANMAA. Auranmaalla pääsee jo monin paikoin hiihtämään ainakin vapaalla tyylillä. Perinteisen hiihdon latujakin on, mutta paikka paikoin lunta on vielä niin vähän, että parhaimmat pertsan sukset kannattaa jättää kotiin.

Oripäässä ja Koskella pääsee hiihtämään sekä vapaalla että perinteisellä tyylillä.

–Lunta on paikoin niukasti, mutta lentokentän maastossa pääsee hiihtämään kummallakin tyylillä kuuden tai kahden kilometrin lenkin. Vapaa-ajankeskuksessa on kolmen kilometrin lenkki ja Kangastuvalla hyvä latu lapsille, Oripään Urheilijoiden latumestari Reijo Stenius kertoo.

Koskella on ladut hiihtokunnossa sekä Hevonlinnassa että keskustassa. Liikuntapalveluvastaava Niko Nevala kuitenkin toppuuttelee, että perinteisen ladulla maa vielä paikoin paistaa. Myös Tarvasjoen pururadalla pääsee periaatteessa jo hiihtämään kummallakin tavalla, mutta virallisesti latua ei vielä keskiviikkona ollut avattu ja vesitornin mäki on vähäisen lumimäärän vuoksi syytä jättää hiihtämättä.

Riihikoskella Haukkavuoressa, Yläneen kuntoradalla ja Auran kuntoilureitillä on latu avattu vapaan hiihtäjille. Yläneellä perinteisen latua ryhdyttiin tekemään keskiviikkona ja latu saatiin vedettyä kuntoradan toiseen reunaan. Alle kouluikäisille lapsille on ajettu latu Virtalan pellolle.

HAUKKAVUORESSA on 1,5 kilometrin luistelu-ura valmiina. Veikko Salmen mukaan perinteisen latua ryhdytään tekemään heti, kun lunta on tarpeeksi.

–Ensi viikon olemme leirillä Ylläksellä ja sen jälkeen alamme miettiä tykitystä, Salmi kertoo Pöytyän Urheilijoiden hiihtojaoston suunnitelmista.

Sääennuste lupaa pakkaskelien jatkuvan ainakin ensi viikon loppuun. Kovinkaan paljon lisää lunta ei pitäisi olla luvassa ennen ensi viikon loppupuolta.

Luistelemaan on jo päässyt muun muassa Kyrössä, Heikinsuolla, Tarvasjoella ja Auran ulkoilulahdon kentällä. Marttilassa luistelukenttä saatiin torstaiksi kuntoon ja Yläneellä jäätä viimeisteltiin keskiviikkona. Yläneen jääkiekkokaukalon jään viimeisteli Jarno Heikkilä. Kuva: Markku Autio.