Hurmoksessa pelannut hirvilauma kaatoi Kiekko-67:n kärkiottelussa

0
Hirvilauma möyhensi Kiekko-67:n lohkon kärkiottelussa selvin lukemin.

JÄÄKIEKKO. Hurmoksessa pelannut hirvilauma pyyhki Kiekko-67:lla hirviluolan jäätä lauantain kärkiottelussa. Samalla TarU venytti voittoputkensa jo kuudenteen otteluun ja tiputti pistemenetyksittä tähän asti edenneen Kiekko-67:n lohkokakkoseksi. Lohkokärjeksi nousseella TarU:lla on nyt tukevan oloinen ote paikasta ylemmässä jatkosarjassa. Alkusarjaa on kuitenkin neljä ottelua jäljellä eikä paikkaa vaadittavan neljän parhaan joukossa voi vielä pitää aivan varmana.

Lauantain ottelun ensimmäiset minuutit edettiin Kiekko-67:n pyörittäessä peliä. Rony Rauhalan ajassa 14:52 tekemä maali ja Atte Salmisen heti perään viimeistelemä osuma aukaisivat kuitenkin hirvilauman ketsuppipullon.

Vaikka toisen erän päättyessä tulostaululla oli lukemat 9–0 kotijoukkueelle, vauhtia ja jännitystä ottelussa riitti vielä kolmanteen erään. Kuumana käynyt Kiekko-67 kokosi itsensä ja rikkoi heti erän alussa TarU:n maalivahdin Henri Raunion kuparisen tehden myös erän toisen maalin. Ylivoimaisessa johdossa olleella hirvilaumalla oli kuitenkin vielä maalinälkää jäljellä ja kolme seuraavaa maalia heilahti Kiekko-67:n verkkoihin.

Ottelun loppuun Kiekko-67 onnistui vielä kahdesti. Vieraiden loppulukemiksi viimeistelemä 12–4 osuma tuli milläpä muulla kuin TarU:n viime minuuttien jäähyn aikana.

Ottelun pistemiehiä olivat hattutempun tehnyt Rony Rauhala 3+0, Oskari Rauhala 2+3, Leevi Manninen 2+0, Joonas Timonen 1+4, Atte Salminen 1+1, Ilmari Nurmi 1+1, Atte Raitaluoma 1+1, Elmeri Pääkkönen 1+0, Santeri Perho 0+2, Seet Kukkanen 0+1, Valtteri Rauhala 0+1 ja Volter Timonen 0+1.

Joonas Timonen ja Oskari Rauhala jatkavat pelaajatilaston kärkenä, mutta Länsipäädyn kannattajajoukolle erityistä riemua tuotti viime kaudella kiikaritehoilla pelanneen Pääkkösen maali. Apinan niskastaan heittänyt peluri heitti maalinsa innoittamana myös mailansa katsomoon, mistä tuomari palkitsi kahden minuutin jäähyllä epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Seuraavan ottelunsa TarU pelaa vasta ensi viikon perjantaina Salossa. Myöhäisillan ottelussa hirvilauma kohtaa lohkojumbo Kiekkohai Akatemian, joka on vastassa myös heti seuraavan viikon kotiottelussa.