Martinpäivät huipentuvat Marttila-messuihin – Viikon mittaan tarjolla musiikkia, jännitystä ja herkuttelua

0

MARTTILA. Martinpäivillä on luvassa jälleen monipuolista ohjelmaa. Viikko alkaa maanantaina 6.11. Palaisten talviuinnilla ja hemmottelusaunalla. Kello 15–19 talviuimareilla ja saunojilla on mahdollisuus tehdä halsterileipiä ja nauttia lämpimästä mehusta. Jalkakylpyjä mielivien kannattaa ottaa oma vati mukaan. Mukaan kannattaa ottaa myös oma lyhty luomaan uimapaikalle tunnelmaa. Sauna ja hemmottelu on maksutonta.

Tiistaina kello 18 sellovirtuoosi ja mezzosopraano Seeli Toivio konsertoi Marttilan kirjastossa. Noin tunnin mittaisessa konsertissa kuullaan muun muassa Bachia ja Merikantoa yli 200-vuotiaalla sellolla.

Keskiviikkona kello 17 Teatteri Tuomikko esittää kirjastossa nukketeatteriesityksen Suuri seikkailu. Suuri seikkailu on soolonukketeatteriesitys, jonka pohjana on lasten leikkien logiikka. Esitys sopii noin 2–9-vuotiaille.

Torstaina kello 18 Marttilan kirjastoon saadaan vieraaksi kirjailija Leena Lehtolainen. Suomen suosituimpiin dekkaristeihin kuuluva Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio ja Hilja Ilveskero -kirjoistaan. Illan aika hän valottaa kirjoittamisen eri työvaiheita, kertoo kuinka kirjat syntyvät ja miten oudoista tilanteista ne joskus saavat alkunsa.

Perjantaina Marttilan nuorisopalvelut järjestää maksuttoman minipakohuonepelin marttilalaisille lapsille ja nuorille nuorisotalo Huvilalla kello 17.30–20.30. Pelivuoroja on varattavissa etukäteen Marttilan kunnan nettisivuilta.

Martinpäivät huipentuu lauantaina 11.11. Marttila-messuihin. Martintalolla on luvassa monipuolista messuohjelmaa kello 10–13.30. Mukana on lähes 30 lähiseudun yritystä ja lukuisat paikalliset järjestöt ja yhdistykset esittelevät toimintaansa. Marttilan kunnanjohtajana lokakuussa aloittanut Anne Ahtiainen on lupautunut vastaamaan messuilla kuntalaisten lähettämiin kysymyksiin.

Marttila-messujen yhteydessä järjestetään myös lähituottajatori. Myynnissä tulee olemaan ainakin lihatuotteita, sinappia, ketsuppia sekä niin suolaisia kuin makeitakin leivonnaisia.

Martintalolta voi siirtyä jatkamaan herkuttelua Kuokantalon Martinpitoihin: Lauantaina kello 12–17 Marttilan koulun viidennen luokan oppilaat järjestävät yhteistyössä Kuokantalon kanssa herkulliset pidot. Kattaukset ovat kello 12 ja 15. Lippuja voi ostaa ”vitosilta” ja kirjastosta. Pitojen tuotto menee tulevaan leirikouluun.