Pöytyällä solmittiin elinvoimalupaus

0
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Hilkka Lindgren allekirjoitusvuorossa. Taustalla kunnanjohtaja Mika Joki, Yläneen yrittäjien puheenjohtaja Esa Mäkilä, Pöytyän yrittäjien puheenjohtaja Reijo Hartikka sekä valtuuston puheenjohtaja Ilkka Rantala.

PÖYTYÄ. Pöytyän kunnan ja yrittäjäyhdistysten edustajat allekirjoittivat tiistaina yhteisen elinvoimalupauksen. Lupaus on osa Suomen yrittäjien valtakunnallista kampanjaa. Vastaavia elinvoimalupauksia on viime aikoina allekirjoitettu useissa lähialueen kunnissa.

Elinvoimalupauksen painopistealueita ovat toimiva vuoropuhelu, sujuvat kaavoitus- ja lupaprosessit, yrittäjämyönteiset hankinnat, yritysvaikutusten arviointi sekä yrittäjyyteen kannustaminen ja kuntabarometrien hyödyntäminen.

–Kyseessä on uusi malli, jonka Suomen yrittäjät on laittanut liikkeelle. Asia on hyvä ja totta kai lupaus halutaan allekirjoittaa myös Pöytyällä, kunnanjohtaja Mika Joki sanoi.

Pöytyän yrittäjien puheenjohtaja Reijo Hartikka piti paperia tarpeellisena, vaikka siihen kirjatut asiat ovat jo nyt arkipäivää.

–Paperilla on faktaa siitä, miten jo nyt toimitaan. On kuitenkin hyvä, että asiat on laitettu paperille. Pohjimmiltaan yrittämisessähän on kyse siitä, että kaikilla on töitä, Hartikka muistutti.

Yläneen yrittäjien puheenjohtaja Esa Mäkilä korosti hänkin kunnan ja yrittäjien kohtalonyhteyttä.

–Kunta ei voi toimia ilman yrittäjiä, Mäkilä muistutti.