Yläneen Kirin futsal-joukkue aloitti nelosdivarin pelit hyvällä fiiliksellä

0
Yläneen Kirin futsal-joukkueeseen saatiin suuri määrä pelaajia, joten peliin on heittää kolmekin kentällistä, kun pelit pelataan neljä plus maalivahti -kentällisin. Kuva: Tuomas Honkasalo

FUTSAL. Kisariihessä oli lauantaina tunnelma kohdillaan, kun Yläneen Kirin futsal-joukkue pelasi ensimmäiset nelosdivarin pelinsä. Kirin järjestelyvastuulla ollut turnaus oli saanut paljon kannustajia Riihikoskelle. Joukkueen tunnelma ja fiilis oli selvästi tarttunut yleisöön, vaikka molemmissa otteluissa tulikin kunnolla köniin.

–Meillä on tarkoitus pitää hauskaa eikä mennä pelaamaan hampaat irvessä. Mennään voittamaan, mutta ei olla liian tosissaan, vaikka ollaan tosissaan, analysoi joukkueenjohtaja Sami Niittymäki.

–Ehkä meidän peliä kuvaa sellainen ”ilon kautta meneminen” vähän kaikessa, Niittymäki jatkoi.

Yläneen Kirillä ei ole ollut miesten futsal-joukkuetta vuosiin. Nyt seuralla oli hyvä mahdollisuus ottaa kaveriporukka siipiensä alle.

–Ollaan kaveriporukalla käyty kesäisin turnauksissa pelaamassa muun muassa beach-futista. Taisin itse ehdottaa, että olisiko kiva nähdä joka viikko liikunnallisissa merkeissä. Siinä oli mielessä tulevan talven säännöllinen liikuntakin. Katselin ensin työpaikkojen liigoja ja höntsäturnauksia, mutta oli jotenkin enemmän poltetta oman joukkueen kasaamiseen ihan sarjapeleihin, Niittymäki selvensi.

–Ihan oman joukkueen perustaminen olisi tullut kalliiksi ja olisi ollut varmaan vähän vaikeaakin. Pasi Salmi innostui heti ajatuksesta, että tultaisiin Kirin suojiin pelaamaan. Pasi auttoi pelipassien järjestämisessä ja kaikessa muussakin. Kiitos hänelle siitä, Niittymäki kiitteli.

Nelosdivarissa pelataan alueellisesti yksinkertainen perussarja, jossa kaikki pelaavat kaikki vastaan kerran. Sitten tulevat mahdolliset jatkopelit. Joukkueita lohkossa on 10 ja mukana on muun muassa Liedon Pallo, Ruskon Pallo ja Kyrön Palloseura.

–Moni seura on pelannut ja pelaa kesäisin jalkapalloa. He ovat varmaan hitsautuneet pelillisesti yhteen hieman meitä enemmän. Me annetaan siinä aika paljon etua vastustajille, Niittymäki pohti.

–Kuntoa meidän pitäisi myös saada nostettua kauden aikana. Se jää osittain jokaisen omalle kontolle, sillä treenit on kerran viikossa. Mutta onneksi meitä on remmissä sen verran paljon, että saadaan ihan täydet vaihdot pelattua. Kaverit pääsevät ajoissa kentältä vaihtoon ennen kuin ihan uupuvat, Niittymäki naurahti.

Isä ja poika samassa joukkueessa

Yläneeltä löytyy jo pientä futsal-innostusta, sillä sponsoritkin ovat innostuneet lähtemään mukaan.

–Saatiin mukavasti paikallisia tukijoita. Uudet pelipaidatkin saapuivat juuri postissa ennen näitä ensimmäisiä pelejä, kertoi joukkueen kapteeni Jouni Pikkarainen, joka on myös joukkueen ikäpresidentti.

Juuri 47 vuotta täyttänyt Pikkarainen katselee nuorempien perään kokemuksen silmällä. Samalla hän pääsee harrastamaan oman poikansa Eero Pikkaraisen kanssa, joka on 17-vuotiaana joukkueen nuorin pelaaja.

–Ei meillä ihan kaikki vielä ole kunnossa, sillä jotain sääntöjäkin tässä jouduttiin vielä pähkäilemään. Mietittiin muun muassa saako maalivahti heittää yli puolen kentän ja miten on tuo molkelle palautussääntö, Pikkarainen pohdiskeli.

–Ei saa suoraan palauttaa maalivahdille, maalivahti Aapo Stolt kommentoi saman tien. Sekin asia siis selvisi ennen pelejä.

Joukkueella ei ole erikseen valmentajaa, vaan muutamat pelaajat ovat ottaneet hieman enemmän vetovastuuta treeneissä, mutta valmentajan nimikettä ei ole haluttu jakaa kenellekään.

–Meidän vahvuus on ehdottomasti se, että olemme kaveriporukka, jossa kaikki tuntevat toisensa. Meillä on todella hyvä yhteishenki, Niittymäki kertoi.

Niittymäen mukaan toisille huutamisen sijaan keskitytään kannustamiseen.

Vaikka joukkueen henkilökemia on kunnossa, on joukkueen taso vielä arvoitus.

–Nämä ensimmäiset pelit näyttävät meille sen, millä tasolla meidän joukkue pelaa. Sitten täytyy vaan hieman senkin mukaan miettiä, miten edetään ja mitä pitää treenata, pohti Niittymäki.

Molemmat Yläneen Kirin ensimmäiset ottelut futsalin nelosdivarissa päättyivät tappioon. Liedon Pallo voitti Kirin luvuin 10-4 ja Ruskon Pallolle Kiri hävisi luvuin 4–10.
Tuomas Honkasalo

Auranmaalaisseuroista FC Kyps pelaa myös futsalia samassa nelosdivisioonassa Yläneen Kirin kanssa. Kyrön Palloseuran ensimmäiset pelit ovat ensi lauantaina 18.11. Laurin koululla Mynämäen Palloa ja SCR2:a vastaan.


YLÄNEEN KIRIN FUTSAL-JOUKKUE

Sami Niittymäki (jojo), Jouni Pikkarainen (kapteeni), Niilo Aunela, Jarkko Heikkilä, Aatu Peltola, Markus Hurme, Kalle Ruusunen, Aapo Stolt, Aleksi Stolt, Mikael Niittymäki, Toni Raivo, Ville Raitanen, Teemu Väärälä, Arttu Ruusunen, Kai Väärälä, Ville-Pekka Arponen, Mikko Raitanen ja Eero Pikkarainen
Huoltajat: Jesse Pihajoki ja Pasi Salmi