Junayhteys ja joustavat sote-palvelut ovat Auran kunnanjohtaja Terhi Källin tavoitelistan kärjessä

0
Terhi Källi luottaa Auran sijainnin Turun kehyskuntien joukossa poikivan paljon hyvää, kun talousnäkymät kääntyvät ennen pitkää positiivisiksi.

AURA. Kunnanjohtaja Terhi Källiltä löytyy ymmärrystä hyvinvointialueen päättäjille, jos Aurassa ei kyetä järjestämään kaikkia terveys- ja sosiaalipalveluita viitenä päivänä viikossa, muttei ihmisiä pidä hänen mielestään ryhtyä liikuttelemaan pitkiä matkoja vaikkapa lääkärin vastaanotolle.

Etenkin ikäihmisten kannalta järkevä vaihtoehto olisi liikkuvat, kotikulmille tuotavat terveyspalvelut. Siitä Källi on tyytyväinen, ettei Auralla ole suurta sote-kiinteistömassaa, joka voisi käydä lähivuosina tarpeettomaksi.

Pitkällä tähtäimellä kunnanjohtaja turvaisi Auran vireyttä ja vetovoimaa keskustarakennetta tiivistämällä. Mikäli Auran ydinkeskustassa asuisi riittävästi väkeä, junan pysähtyminen kuin myös terveyspalvelujen pyörittäminen olisivat niiden tarjoajien näkökulmasta järkevää toimintaa.